play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prijem za planinare koji su osvojili Ararat, najviši vrh Turske

Planinarski klub Ivanec osnovan je prije 12 godina i danas okuplja više od 660 članova, a svi su ponosni na uspjeh svojih osmero kolega koji su u srpnju osvojili Ararat, najviši vrh Turske. Na tom planinarskom uspjehu čestitala im je zamjenica župana Silvija Zagorec. U Županijskoj palači primila je troje članova Visokogorske sekcije ivanečkog kluba, Nevenku Vincetić, Stjepana Kuštelegu i Tomislava Friščića, koji su Ararat visok 5.137 metara osvojili zajedno s Mirjanom Dolovski, Marijom Dolovskim, Ivanom Prašnjakom, Darkom Vincetićem i Duškom Vitezom.

„- Popeti se na visinu iznad 5.000 metara je kao da si došao u poseban svijet“ – otkrio je Tomislav Friščić, koji je ujedno predsjednik Planinarskog kluba Ivanec.

„- Čestitam vam na ovome uspjehu, kojim ste promovirali ime Ivanca i Lepoglave, kao i cijele Varaždinske županije. Jednako je važno što svojim djelovanjem u Klubu promovirate planinarenje i zaštitu prirode te provodite edukacije, koje su iznimno važne zbog sigurnosti planinara. Za posebnu je pohvalu što okupljate više od 220 mladih, koji ne samo da će biti educirani o orijentaciji i opasnostima u planinama, nego će nastaviti voditi brigu o prirodnim bogatstvima i njihovoj zaštiti“ – rekla je zamjenica Silvija Zagorec.

Među osmero planinara koji su osvojili Ararat bila je i Nevenka Vincetić, koja je do vrha došla s povišenom temperaturom. „- Volja da se popnem na vrh je bila velika, a pri takvom usponu puno znače ljudi koji vjeruju u tebe i u koje ti vjeruješ. Tako da sada mogu reći da mi nije bilo teško jer smo uspon odradili timski“ – ispričala je Nevenka.

Njezin iskusniji klupski kolega Stjepan Kuštelega kaže pak da je za ovakve uspone, od fizičke spremnosti, još važnija volja i psihička snaga.

Predsjednik Kluba Friščić je naveo da njihovi najiskusniji članovi redovno osvajaju sve planine Hrvatske i Slovenije, ali i vrhunce drugih planina u Europi. Uz to, Klub organizira planinarske škole, predavanja, obilježavanje puteva, vodičke službe, vježbe i druge aktivnosti, a posebno su ponosni na rad s najmlađima.

„- Naši članovi su učenici OŠ Ivanec, OŠ Klenovnik, OŠ Kamenica, OŠ Višnjica / Cvetlin, OŠ Maruševec i II. OŠ Varaždin. Ove godine smo prvi put organizirali Olimpijadu mladih planinara, koja je djeci jako puno značila, pa zahvaljujem Županiji što nas je u tome podržala. Naš plan je nastaviti kontinuirano organizirati ovo natjecanje, a nadamo se da ćemo ga podići i na višu razinu, na razinu cijele Hrvatske“ – rekao je Friščić.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica posjetila Varaždinsku županiju

  Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak primio je danas u Županijskoj palači potpredsjednicu Europske komisije zaduženu za demokraciju i demografiju Dubravku Šuicu. Prijemu su nazočili i vršiteljica dužnosti voditeljice Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Andrea Čović Vidović, predsjednik Županijske skupštine dr. sc. Josip Križanić, županijski pročelnici i ravnatelji županijskih ustanova. Župan Stričak predstavio je potpredsjednici Europske komisije Dubravki Šuici projekte koji potiču ravnomjeran razvoj cijele županije, stvaraju sustav jednakih šansi, potiču […]

  today29/02/2024 2

  0%