play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prijem za državnu prvakinju iz astronomije

Za državnu prvakinju iz astronomije, Elizabetu Canjugu, učenicu iz VI. Osnovne škole u Varaždinu, danas u ponedjeljak 3. lipnja 2024. godine priređen je prijem u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina. Elizabetu i njenu mentoricu Milicu Žabčić, voditeljicu Centra izvrsnosti iz astronomije za osnovne škole te predsjednicu Astronomskog društva Varaždin u vijećnici je primio zamjenik gradonačelnika i zastupnik u Saboru Miroslav Marković, a čestitkama se priključio i gradonačelnik Neven Bosilj.

Državno natjecanje iz astronomije održano je u Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu, a Elizabeta se nakon odlično napisanog ispita i vrhunske obrane istraživačkog rada pod nazivom „Veličina maglica mjerena na fotografijama različitih ekspozicija“ istaknula među svojim vršnjacima, zaslužila sve pohvale Državnog povjerenstva te zasluženo zauzela i prvo mjesto u Republici Hrvatskoj. Elizabeta Canjuga odlična je učenica koja osim za astronomiju iskazuje interes za različita područja: kuhanje, izradu lepoglavske čipke i čitanje, a nedavno je pobijedila i na natječaju za najbolju fotografiju organiziranom povodom proslave 500-godišnjice gradske vijećnice.

Na državnom natjecanju iz astronomije su također nastupali i ostvarili zapažene rezultate i drugi učenici: među osnovnoškolcima ali i polaznicima Centra izvrsnosti u 5. razredima učenica Greta Bojanić Morandini (2.OŠ) zauzela je 2. mjesto (mentor: Alan Dedić) dok je Karlo Slunjski (OŠ Podrute) zauzeo 3. mjesto (mentorica: Milica Žabčić). U kategoriji učenika 7. razreda Iva Grabarić (2. OŠ) zauzela je 3.mjesto (mentor: Alan Dedić), a među osmašicama Zara Manojlović (6.OŠ) bila je druga (mentor: Dario Maltarski). Među srednjoškolcima treće mjesto u Državi uzeo je Dino Bregović, učenik prvog razreda Prve gimnazije u Varaždinu (mentor: Denis Barčot).

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dodijeljene diplome polaznicima škole plivanje iz OŠ Trnovec

  Učenici 3.razreda OŠ Trnovec završili su svoju ovogodišnju školu plivanja koja se održavala tjedan dana na Gradskim bazenima Varaždin. Ravnateljica OŠ Trnovec, Radmila Sačić, zajedno s načelnicom Trnovca, Vericom Vitković, dodijelila je diplome malim plivačima. ''Želim zahvaliti djeci, roditeljima, učiteljima, trenerima i općini Trnovec što su omogućili da se još jednom provede ovaj uistinu važan projekt. Ove godine školu plivanja je pohađalo 26 djece trećih razreda OŠ Trnovec i svi […]

  today13/05/2023 213

  0%