play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prigodnim programom odana počast hrvatskim braniteljima u Varaždinskim Toplicama

U organizacija udruga branitelja s područja Grada Varaždinskih Toplica u četvrtak je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 26. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja. Branitelji i predstavnici Grada Varaždinskih Toplica položili su vijence i zapalili svijeće u sjećanje na sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

Ovaj značajan dan u hrvatskoj povijesti u Varaždinskim je Toplicama obilježen svetom misom u crkvi Sveta tri kralja i kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred Osnovne škole Svibovec te mimohodom braniteljskih udruga uz pranju Limene glazbe Sv. Martin iz Brezničkog Huma, svetom misom i svečanosti kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu „Bijela golubica” u Varaždinskim Toplicama gdje je nakon molitve, polaganja vijenaca i paljenja svijeća KUD Toplice održao prigodan nastup.

General Željko Dvekar podsjetio je na vojno-redarstvenu operaciju Oluja, rekavši da su ju branitelji očekivali i željeli da konačno slome neprijatelja. Istaknuo je kako se u oslobođenje Hrvatske krenulo na čitavoj bojišnici dugoj sedamsto kilometara, no samo je jedna postrojba Hrvatske vojske već prvi dan probila neprijateljske snage. „Naša varaždinska 7. gardijska brigada jedina je postrojba koja je već prvi dan razbila neprijateljske snage i gotovo izvršila zadaću. Naši Topličanci bili su pripadnici te brigade. Nažalost, imali smo i poginulih, ali to je rat, to je žrtva. Upravo zahvaljujući tim žrtvama imamo svoju Hrvatsku – slobodnu i neovisnu” – kazao je Dvekar.

Gradonačelnica Ratković naglasila je važnost sjećanja na najvažniji dan u modernoj hrvatskoj povijesti. „Danas se sjećamo svega onoga što su naši branitelji prošli i propatili kako bismo danas imali slobodnu i neovisnu Domovinu” – rekla je gradonačelnica. Uz čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, izrazila je zahvalnost svim hrvatskim braniteljima na žrtvi koju su položili u stvaranju Hrvatske. „Zahvalni smo na žrtvi svih hrvatskih branitelja, posebno onih koji su u borbi za neovisnost naše Domovine dali ono najvrijednije – svoj život. Njihova žrtva nikada neće biti zaboravljena” – zaključila je gradonačelnica Ratković.

Proslava obljetnice vojno-redarstvene operacija Oluja nastavljena je u Lovačkom domu uz domjenak i druženje okupljenih građana, branitelja i gostiju.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Osigurana besplatna prehrana za sve učenike u riziku od siromaštva

  U sve 33 osnovne škole, čiji osnivač je Varaždinska županija, i u novoj školskoj godini 2021./22. bit će osigurana besplatna prehrana za sve učenike u riziku od siromaštva. Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike je donijelo odluku o financiranju projekta „Užina za sve IV“ s maksimalnih 999.081,83 kune iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i državnog proračuna. I dok je ovime besplatan obrok osiguran za 994 učenika, Varaždinska […]

  today20/08/2021 53