play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prigodni paketi za 600 najugroženijih korisnika socijalnog programa Varaždinske županije

Šunka, jaja, sir, domaći keksi – sve će to gerontodomaćice Društva Crvenog križa Varaždinske županije zajedno sa članovima Dobrovoljnih vatrogasnih društava i volonterima podijeliti osobama starije životne dobi u potrebi na županijskom području. „Ovo je već treći put u godinu dana kako Varaždinska županija pomaže onima najpotrebitijima.

Naime, Varaždinska županija je financirala projekt „Dostava dnevnih toplih obroka starijim osobama narušenog socijalnog ili zdravstvenog stanja koje nisu u mogućnosti same pripremati hranu“, koji je proveden u vremenu prvog zatvaranja radi pandemije od 22. travnja do 22. svibnja prošle godine. Tada je preko 600 starih, nemoćnih i bolesnih stanovnika našeg kraja koji su ujedno korisnici programa „Pomoći u kući“ i programa „Zaželi“ primilo topli obrok.“ – izjavila je Natalija Martinčević, saborska zastupnica i posebna savjetnica župana uoči polaska za Breznički Hum gdje je i sama sudjelovala u podjeli paketa:

„-Volontiranje i pomaganje potrebitima jedan je od najboljih načina ne samo u cilju izravnog pružanja pomoći i razgovora s ljudima, već i lijepa prilika da se još bolje upozna situacija na terenu kako bi se dodatno unaprijedila kvaliteta života ljudima u potrebi. Naime, Varaždinska županija je kroz protekle četiri godine pokazala iznimnu socijalnu osjetljivost i pokrenula čitav niz socijalnih programa kojima je obuhvaćeno više od 4.500 stanovnika Varaždinske županije, a što je iskorak koji nije napravila niti jedna druga županija u Hrvatskoj. U ovo  blagdansko doba je svakako najljepše i najbolje pomagati, a kada uzmemo u obzir da i ovog Uskrsa zbog pandemije mnogi ne mogu van kuće, onda ta pomoć znači višestruko. Zahvaljujem vatrogascima i gerontodomaćicama te volonterima  na sudjelovanju u ovome projektu te koristim priliku da svima zaželim ugodne i mirne uskrsne blagdane“ – rekla je Natalija Martinčević.

Zadovoljstvo je iskazao i Nebojša Buđanovac, ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije koji je tom prilikom istaknuo izuzetno dobru suradnju s Varaždinskom županijom u pripremi i realizaciji mnogih projekata.

„- Posebno nas veseli suradnja u ovim blagdanskim danima kada ovakvim akcijama donosimo radost i pozitivu onima kojima je to zaista potrebno“ – rekao je Buđanovac.

Ivica Labaš, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina i županijski vatrogasni zapovjednik je naglasio kako su vatrogasci uvijek „tu“ kada je potrebno.

„- Od prve akcije, dostave podjele obroka najpotrebitijima pa do podjele božićnih paketa vatrogasci su bili siguran i pouzdan partner u realizaciji ovakvih akcija. I danas smo tu, hvala Županiji na povjerenju, nadam se da ćemo uljepšati Uskrs onima koji su sami ili nemoćni“- rekao je Ivica Labaš.

 

Projekt „Dostava uskrsnih paketa starijim osobama narušenog socijalnog ili zdravstvenog stanja“ u potpunosti financira Varaždinska županija sa 45 tisuća kuna.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Sport

  U nedjelju 4. kolo Triatlon liga „Beciklin“

  Kako se ljeto primiče kraju tako se kraju primiče i Triatlon liga „Beciklin“. U nedjelju 14. kolovoza na rasporedu je posljednje 4.kolo triatlonske lige koja se održava na „Varaždinskome moru“. Ovogodišnje izdanje lige završava malo ranije nego prijašnjih godina a razlog su  termini drugih događanja na Aquacitiyu.  Ovogodišnja lige ujedno je i najmasovnija liga do sada sa prosjekom od 90 sudionika po kolu, što je dobar znak jer su ljudi […]

  today10/08/2022