play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prigodna uskrsna izložba ručnih radova Udruge žena Svibovečki zvon

Varaždinske Toplice mogu se pohvaliti velikim brojem aktivnih udruga koje svojim radom, trudom i aktivnostima pridonose povećanju kvalitete života građana i čuvaju kulturu i baštinu topličkog kraja.

Jedna od njih je i Udruga žena Svibovečki zvon koja je ove nedjelje u Društvenom domu Svibovec organizirala prigodnu uskršnju izložbu ručnih radova njihove članice Marice Zorman. Unatoč tome što su posljednje dvije godine bile poprilično izazovne, i više su nego zadovoljni odazivom i interesom mještana koji je bio itekako velik.

Kako je pojasnila predsjednica Udruge Verica Pantaler, Svibovečki zvon trenutno broji 22 člana, a iako tijekom godine, s obzirom na epidemiološku situaciju nisu provodili velik broj aktivnosti, polako se vraćaju u staro normalno.

 

 

-Pošto je naše mjesto ekološki osviješteno, provodili smo akcije skupljanja smeća, održavanja zelenih površina i sadnje cvijeća. Rado se odazivamo na sve gradske manifestacije, provodimo radionice za djecu, prigodne priredbe, darivanja, a svake godine organiziramo i humanitarnu akciju „Radostan Božić svima” za teško bolesne i nepokretne osobe – rekla je Pantaler dodavši kako im je glavni cilj pridonijeti boljem, kvalitetnijem i ljepšem životu mještana.

 

Pohvalivši odličnu suradnju s Gradom, predsjednica Udruge Pantaler zahvalila je gradonačelnici Dragici Ratković i Gradskom vijeću na kontinuiranoj podršci.

 

-U narednom razdoblju voljeli bi privući i više mladih članova koji su i sada vrlo aktivni u raznim akcijama te podržavaju rad naše udruge – najavila je Pantaler.

 

Izložbu je posjetila i predsjednica Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica Ljubica Nofta koja je pohvalila rad Udruge. Poručivši kako je bila ugodno iznenađena ljepotom svih izloženih radova, Nofta je naglasila kako je u njihovu izradu uloženo puno truda i ljubavi.

 

-Udruga se bavi nizom aktivnosti, a ono najvažnije je da rade na očuvanju kulturne baštine našeg kraja i svoja znanja i iskustva prenose na mlade naraštaje i na tome im se posebno zahvaljujem – rekla je Nofta.

 

Grad potpomaže rad svih udruga na svom području, a predsjednica Vijeća Nofta kazala je kako one sa svim svojim aktivnostima pridonose većoj kvaliteti života u Varaždinskim Toplicama.

 

-Suradnja s našim topličkim udrugama je jako dobra. Grad im je i nadalje će im biti velika podrška u njihovom radu – zaključila je Nofta.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Uskoro kreću radovi na izgradnji nadstrešnice te adaptaciji grobne kuće u Lepoglavi

  Ugovor o izvođenju radova na izgradnji nadstrešnice uz grobnu kuću i izgradnji konzolne nadstrešnice s pripadajućim adaptacijskim radovima potpisali su gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, te u ime izvođača radova Hrvoje Lonjak. Riječ je o radovima koji obuhvaćaju sanaciju krova s novim pokrovom na postojećoj grobnoj kući te nadogradnju nadstrešnice. Također, nova nadstrešnica izgradit će se i s lijeve strane grobne kuće, a  čitav prostor ispred objekta opločit će se novim […]

  today02/06/2023 3

  0%