play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prevencija anksioznosti i depresije kod djece i mladih te razvijanje programa podrške važniji su no ikad

U organizaciji Grada Varaždinskih Toplica te u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Varaždin u Kino dvorani u Varaždinskim Toplicama u srijedu je održana javna tribina na temu anksioznosti i depresije kod djece. Budući da je mentalno zdravlje djece i mladih, u današnje vrijeme kada ih se sve više suočava s nekom vrstom psihičkih poremećaja, važnije no ikad, Grad Varaždinske Toplice prepoznao je važnost prevencije i razvijanja programa podrške kod najosjetljivije skupine stanovništva. Upravo je zato javna tribina bila namijenjena široj javnosti, a posebno roditeljima, odgojiteljima i nastavnicima koji rade s djecom s ciljem da nauče upoznati simptome anksioznosti i depresije i znaju na vrijeme reagirati.

Javnom tribinom moderirala je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin Lana Velimirović Vukalović, a na njoj su sudjelovali socijalna pedagoginja i vanjska suradnica Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Melita Jeremić te školski psiholog IV. osnovne škole Varaždin Matej Fiškuš. Tako je socijalna pedagoginja Jeremić prisutne upoznala s temom anksioznosti kod djece, a školski psiholog Fiškuš s temom depresije kod djece. Uz izlagače, u panel raspravi sudjelovale su i ravnateljice dječjih vrtića s područja Grada, Linda Novačić i Kristina Šajatović Ledić te pedagoginja – defektologinja Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Tajana Jenkač, inače članica timova za darovite i kvalitetu škole. Budući da statistika pokazuje alarmantno stanje u današnjem društvu – sve veći broj djece pati od depresije i anksioznosti, te da ovi poremećaji utječu na mentalno zdravlje najranjivije populacije, publiku su stručnjaci kroz svoja izlaganja i panel raspravu upoznali s ovim važnim temama. Moderatorica Velimirović Vukalović pitanjima je nastojala pokriti što šire područje problematike anksioznosti i depresije kod djece, a kroz odgovore panelista identificirane su nove potencijalne teme za buduće javne tribine. Javnoj tribini prisustvovala je i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković koja je naglasila važnost prevencije i stvaranja okruženja u kojem će se razvijati programi pružanja podrške, posebno istaknuvši kako na tome treba raditi cijelo društvo. “Pozdravljam i zalažem se za ovakve i slične javne tribine i edukacije jer je važno da kao društvo pružamo podršku svojim najranjivijim pripadnicima, a to su djeca i mladi. Samo zajedničkim radom i prevencijom možemo pomoći našoj najmlađoj populaciji da rastu i razvijaju se u sretnije, zdravije i stabilnije osobe, spremne za ulazak u svijet odraslih” rekla je gradonačelnica Ratković.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Održana je 15. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

  Varaždinska županija je prošlu godinu završila s viškom prihoda od 8,6 milijuna eura, a višak prihoda je prvi put nakon niza godina ostvarilo i svih šest zdravstvenih ustanova, istaknuto je danas na 15. sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, na kojoj su županijski vijećnici jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja u 2024. godini. Nagrada za životno djelo Varaždinske županije u 2024. godini je posthumno dodijeljena Petri Horvat, stradaloj u prometnoj […]

  today12/06/2024 3

  0%