play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prevencija anksioznosti i depresije kod djece i mladih te razvijanje programa podrške važniji su no ikad

U organizaciji Grada Varaždinskih Toplica te u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Varaždin u Kino dvorani u Varaždinskim Toplicama u srijedu je održana javna tribina na temu anksioznosti i depresije kod djece. Budući da je mentalno zdravlje djece i mladih, u današnje vrijeme kada ih se sve više suočava s nekom vrstom psihičkih poremećaja, važnije no ikad, Grad Varaždinske Toplice prepoznao je važnost prevencije i razvijanja programa podrške kod najosjetljivije skupine stanovništva. Upravo je zato javna tribina bila namijenjena široj javnosti, a posebno roditeljima, odgojiteljima i nastavnicima koji rade s djecom s ciljem da nauče upoznati simptome anksioznosti i depresije i znaju na vrijeme reagirati.

Javnom tribinom moderirala je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin Lana Velimirović Vukalović, a na njoj su sudjelovali socijalna pedagoginja i vanjska suradnica Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Melita Jeremić te školski psiholog IV. osnovne škole Varaždin Matej Fiškuš. Tako je socijalna pedagoginja Jeremić prisutne upoznala s temom anksioznosti kod djece, a školski psiholog Fiškuš s temom depresije kod djece. Uz izlagače, u panel raspravi sudjelovale su i ravnateljice dječjih vrtića s područja Grada, Linda Novačić i Kristina Šajatović Ledić te pedagoginja – defektologinja Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Tajana Jenkač, inače članica timova za darovite i kvalitetu škole. Budući da statistika pokazuje alarmantno stanje u današnjem društvu – sve veći broj djece pati od depresije i anksioznosti, te da ovi poremećaji utječu na mentalno zdravlje najranjivije populacije, publiku su stručnjaci kroz svoja izlaganja i panel raspravu upoznali s ovim važnim temama. Moderatorica Velimirović Vukalović pitanjima je nastojala pokriti što šire područje problematike anksioznosti i depresije kod djece, a kroz odgovore panelista identificirane su nove potencijalne teme za buduće javne tribine. Javnoj tribini prisustvovala je i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković koja je naglasila važnost prevencije i stvaranja okruženja u kojem će se razvijati programi pružanja podrške, posebno istaknuvši kako na tome treba raditi cijelo društvo. “Pozdravljam i zalažem se za ovakve i slične javne tribine i edukacije jer je važno da kao društvo pružamo podršku svojim najranjivijim pripadnicima, a to su djeca i mladi. Samo zajedničkim radom i prevencijom možemo pomoći našoj najmlađoj populaciji da rastu i razvijaju se u sretnije, zdravije i stabilnije osobe, spremne za ulazak u svijet odraslih” rekla je gradonačelnica Ratković.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obilježen Dan Grada Lepoglave

    Povodom Dana Grada Lepoglave, u petak, 8. prosinca, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz članove Gradskog vijeća, predstavnike ustanova i institucija te čelnih ljudi drugih gradova i općina, nazočili su joj i drugi gosti i uzvanici, među kojima izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, v.d. predsjednik Hrvatske narodne stranke i načelnik Općine Cestica Mirko […]

  today09/12/2023 4

  0%