play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Premijer Plenković danas u Varaždinskoj županiji

Značajna događanja za Varaždinsku županiju održavaju se danas, 24. studenoga. Događajima će nazočiti predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i članovi Vlade, a domaćin će im biti župan Anđelko Stričak sa suradnicima.

Uz sastanak premijera s načelnicima i gradonačelnicima održava se potpisivanje ugovora za projektiranje Regionalnog centra civilne zaštite procijenjene vrijednosti 14, 2 milijuna eura koji će se prostirati na 6.000 četvornih metara.  Ugovore za izradu projektno-tehničke dokumentacije ukupne vrijednosti 217.559 eura  župan Anđelko Stričak potpisao je s tvrtkama izabranima u postupku javne nabave: Vektra d.o.o., Geokon-Zagreb d.d., Viz-ex d.o.o. i Complex project d.o.o..

Nakon potpisivanja slijedi polaganje kamena temeljca za izgradnju Centralnog operacijskog bloka Opće bolnice Varaždin. Ukupna vrijednost projekta izgradnje i opremanja Centralnog operacijskog bloka je 45 milijuna eura, od čega je 43 milijuna eura bespovratnih sredstava Europske unije iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Novi objekt će biti bruto površine 11.700 četvornih metara, sastojat će se od podruma, prizemlja i četiri etaže te će spojnim hodnicima biti povezan s postojećim zgradama. Bit će suvremeno opremljen, o čemu govori podatak da se na građevinske radove odnosi nešto više od 26 milijuna eura, dok je procijenjena vrijednost nabave medicinske i ostale opreme 18,3 milijuna eura.

U 11 sati počinje svečano otvorenje Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija. Realizacijom dvaju EU projekata ukupne vrijednosti 13,3 milijuna eura Medicinska škola Varaždin postaje jedno od najmodernijih središta za obrazovanje mladih i odraslih u području zdravstva Hrvatskoj, ali i srednjoj Europi. Riječ je o jednom od četiri regionalna centra kompetetnosti u zdravstvu u državi, u kojem će se u vrhunskim kabinetima i laboratorijima školovati mladi i odrasli za postojeća, ali i niz novih zanimanja u sektoru zdravstva. Dogradnjom je Medicinska škola dobila dodatnih 3.000 kvadrata, odnosno dvostruko više prostora. Uz učionice, kuhinju s blagovaonicom, učeničke garderobe, sada raspolažu i  edukacijsko-simulacijskim centrom, prostorima za potrebe fizikalne medicine i terapije, dvoranom opremljenom za rad s djecom s neurosenzomotoričkim poteškoćama i fonetskim laboratorijem.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Najavljena tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela

  Ulicama i trgovima uže gradske jezgre Varaždina uskoro će ponovo trčati i veliki i mali, ne samo zbog rekreacije, već i za plemeniti cilj – u ponedjeljak je najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. I ovoga će se puta utrka održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače novog ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih […]

  today26/02/2024 4

  0%