play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Predstavnici Varaždinske županije na Državnoj završnici Sportskih igara mladih

Najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, Sportske igre mladih okupit će u Rijeci tisuće djece i mladih iz cijele Hrvatske na velikoj Državnoj završnici, a Rijeka će postati središte amaterskog sporta od 25. do 29. srpnja.

Nakon kvalifikacijskih natjecanja, županijskih i regionalnih finala koja su se odigravala od siječnja do srpnja Igre će u Rijeci održati velika državna finala – natjecanja u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta, MIS turnir u odbojci te odbojka na pijesku, na čak tri lokacije, a cijela će Rijeka tjedan dana biti obilježena sportskim duhom, navijanjem i veseljem djece iz cijele Hrvatske.

Varaždinska županiju u Rijeci u graničaru predstavljat će ekipe Tigrovi i Brza ekipa, a u atletici će se natjecati Barbara Meštrić, Luka Sokač, Josip Lacković i Vita Valenta.

Državna završnica započela je ždrijebom skupina za graničar, čija će se natjecanja održati u Dvorani mladosti 25. i 26. srpnja, a Vojno igralište ugostit će utrku na 60 m u utorak od 17 h. Natjecanja u odbojci na pijesku održat će se na terenima Kantrida 28.srpnja, a turnir u odbojci u Dvorani mladosti, održat će se 27. i 28. srpnja. Detaljan raspored natjecanja objavljen je na web stranici Sportskih igara mladih https://www.igremladih.hr/bs/novosti/raspored-drzavne-zavrsnice-telemach-dana-sporta-mis-turnira-u-odbojci-i-odbojke-na-pijesku.

Ove godine Državna završnica 27. Sportskih igara mladih bit će održana u čak 2 grada Rijeci i Splitu (turnir u malom nogometu, turnir u tenisu, turnir u rukometu, stolni tenis, šah i turnir u košarci).

Sportske igre mladih, pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se, potpuno besplatno, natječu u 10 sportskih disciplina s ciljem da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Ove će godine Igre samo u Hrvatskoj okupiti više od 100.000 djece i mladih.

Pobjednici iz Državne završnice kvalificirat će se na veliku Međunarodnu završnicu koja se održava u Splitu od 21. do 26. kolovoza gdje će se imati priliku družiti i natjecati s vršnjacima iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Na Facebook stranici Sportskih igara mladih moći ćete uživo pratiti prijenose utakmica i utrka Državne završnice u Rijeci https://www.facebook.com/plazma.sportske.igre.mladih.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Najmlađi stanovnici dobili poklon Općine Sračinec

  U maloj dvorani Doma kulture Sračinec održan je susret načelnika Općine Sračinec s očevima, majkama i najmlađim stanovnicima općine, rođenim u drugoj polovici ove godine. „Radujem se svakom susretu u ovakvoj prigodi. Djeca su naša budućnost, čestitam vam na novom članu obitelji, a svima vam želim dobro zdravlje i uspjeh. Naša je općina godinama bila jedna od vodećih u Hrvatskoj kada se govori o pozitivnoj demografskoj slici. Pandemija i kriza […]

  today17/12/2022 42

  0%