play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Predstavnici Varaždinske županije na Državnoj završnici Sportskih igara mladih

Najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, Sportske igre mladih okupit će u Rijeci tisuće djece i mladih iz cijele Hrvatske na velikoj Državnoj završnici, a Rijeka će postati središte amaterskog sporta od 25. do 29. srpnja.

Nakon kvalifikacijskih natjecanja, županijskih i regionalnih finala koja su se odigravala od siječnja do srpnja Igre će u Rijeci održati velika državna finala – natjecanja u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta, MIS turnir u odbojci te odbojka na pijesku, na čak tri lokacije, a cijela će Rijeka tjedan dana biti obilježena sportskim duhom, navijanjem i veseljem djece iz cijele Hrvatske.

Varaždinska županiju u Rijeci u graničaru predstavljat će ekipe Tigrovi i Brza ekipa, a u atletici će se natjecati Barbara Meštrić, Luka Sokač, Josip Lacković i Vita Valenta.

Državna završnica započela je ždrijebom skupina za graničar, čija će se natjecanja održati u Dvorani mladosti 25. i 26. srpnja, a Vojno igralište ugostit će utrku na 60 m u utorak od 17 h. Natjecanja u odbojci na pijesku održat će se na terenima Kantrida 28.srpnja, a turnir u odbojci u Dvorani mladosti, održat će se 27. i 28. srpnja. Detaljan raspored natjecanja objavljen je na web stranici Sportskih igara mladih https://www.igremladih.hr/bs/novosti/raspored-drzavne-zavrsnice-telemach-dana-sporta-mis-turnira-u-odbojci-i-odbojke-na-pijesku.

Ove godine Državna završnica 27. Sportskih igara mladih bit će održana u čak 2 grada Rijeci i Splitu (turnir u malom nogometu, turnir u tenisu, turnir u rukometu, stolni tenis, šah i turnir u košarci).

Sportske igre mladih, pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se, potpuno besplatno, natječu u 10 sportskih disciplina s ciljem da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Ove će godine Igre samo u Hrvatskoj okupiti više od 100.000 djece i mladih.

Pobjednici iz Državne završnice kvalificirat će se na veliku Međunarodnu završnicu koja se održava u Splitu od 21. do 26. kolovoza gdje će se imati priliku družiti i natjecati s vršnjacima iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Na Facebook stranici Sportskih igara mladih moći ćete uživo pratiti prijenose utakmica i utrka Državne završnice u Rijeci https://www.facebook.com/plazma.sportske.igre.mladih.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  “Pjesničkom riječju stop nasilju nad ženama” večeras u Radešiću

  Udruga za kulturu i književnost Humščak iz Brezničkog Huma, ove godine po prvi put organizira manifestaciju "Pjesničkom riječju stop nasilju nad ženama", a koja se po osmi put održava u pedesetak mjesta i gradova u deset država naše geografske regije. Program će se održati 25. studenog 2021. na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, u dvorani Vatrogasnog doma Radešić, Radešić 67, 42225 Breznički Hum, s početkom u 18 sati. […]

  today25/11/2021 152 2

  0%