play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Predstavnici rektorskog zbora na prijemu kod župana

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak upriličio je prijem za rektorski zbor koji boravi u Varaždinu povodom održavanja današnje 6. sjednice Rektorskog zbora na Sveučilištu Sjever.

Župan im je poželio dobrodošlicu te ih upoznao s poviješću Varaždinske županije i županijskim projektima u obrazovanju kao što su jednosmjenska nastava, Centri izvrsnosti, budućom dogradnjom škola i dvorana te izgradnjom dvaju regionalnih centara kompetentnosti, kao i planovima na području visokoškolskog obrazovanja, odnosno projektima kao što su izgradnja Sveučilišnog kampusa Fakulteta organizacije i informatike te Znanstveno-nastavno-tehnologijski STEM centar Sveučilišta Sjever u Varaždinu.

Rektori su župana detaljnije upoznali s projektima koje provode u svojim sredinama, a svi su se složili kako je od iznimne važnosti suradnja akademske i lokalne zajednice, posebno u kontekstu budućeg povlačenja bespovratnih EU sredstva u okviru Nacionalnog plana za oporavak i otpornost te Višegodišnjeg financijskog okvira EU-a.

 

Nakon kratkog obilaska Županijske palače te degustacije „Oblizeka Varaždinske županije“ rektori su otišli u obilazak Špancirfesta gdje su se susreli i s ministricom sporta dr.sc. Nikolinom Brnjac koja također boravi u posjetu gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

 

Prijemu su nazočili prof. dr. sc. Marin Milković, predsjednik Rektorskoga zbora, rektor Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Alfio Barbieri, zamjenik predsjednika Rektorskoga zbora, rektor Sveučilišta J. Dobrile u Puli, prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Nikša Burum, rektor Sveučilišta u Dubrovniku, prof. dr. sc. Ivan Samardžić, privremeni rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu, rektor Sveučilišta u Mostaru, Ivica Šušak, dipl. iur., državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, dr. sc. Željko Sudarić, predstavnik Vijeća veleučilišta i visokih škola , izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić, prorektor Sveučilišta J. Dobrile u Puli i prof. dr. sc. Roberto Antolović, prorektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta, a uz župana su bili predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije dr.sc. Josip Križanić, saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski, zamjenica župana Silvija Zagorec i pročelnik UO za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Vijećnici Županijske skupštine održali prvu radnu sjednicu

  Na prvoj radnoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije jednoglasno je prihvaćen drugi rebalans županijskog proračuna kojim su osigurana inicijalna sredstva za pripremu novih projekata u školstvu te sanaciju ukazanih potreba u zdravstvu. Njime su korigirane vrijednosti projekata koji nisu ocijenjeni od strateškog značaja za razvoj Županije, a ključne korekcije od 7,2 milijuna kuna odnose se na obustavu projekta natkrivanja Atrija Županijske palače vrijednog 6,7 milijuna kuna te umanjenje troškova dekorativne […]

  today23/09/2021 4