play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Predstavnici Hrvatske operne akademije na prijemu kod gradonačelnika Bosilja

 

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u srijedu je održao prijem za predstavnike Hrvatske operne akademije, predsjednika i osnivača Davida Oštreka, tajnika Roberta Veseljaka, voditeljicu marketinga Klaru Kovačević te predavače na Akademiji Jaku Mihelača i Tamaru Ivaniš. Prijemu su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić i ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik.

 

Radi se o ljetnom edukativnom programu za glazbenike koji na jednom mjestu okuplja operne pjevače iz cijelog svijeta, a održava se u Varaždinu od 25. srpnja do 13. kolovoza 2023. godine. Suorganizatori su HNK u Varaždinu i Koncertni ured Varaždin, partner projekta je Gradski muzej Varaždin, a pokrovitelj Grad Varaždin.

 

Iako je osnovana tek prošle godine, Hrvatska operna akademija brzo je zadobila pozornost i priznanje u opernom svijetu. Broj polaznika Akademije ove se godine udvostručio, privlačeći još više studenata iz cijelog svijeta, a okuplja ambiciozne operne umjetnike iz SAD-a, Meksika, Kanade, Kazahstana, Južne Koreje, Austrije, Grčke, Španjolske, Italije, Ukrajine i drugih zemalja.

Gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj istaknuo je kako mu je drago što se ovakav program Hrvatske operne akademije održava upravo u Varaždinu i što Varaždin i na ovaj način kao odredište kulturnog turizma privlači glazbene entuzijaste i posjetitelje. „Ponosan sam što je Grad Varaždin upravo prošao prvi krug izbora UNESCO Mreže kreativnih gradova za područje glazbe, odnosno izbora za UNESCO Grad glazbe. Slijedi drugi krug izbora i znat ćemo rezultate krajem listopada. Grad Varaždin se svojom bogatom glazbenom povijesti, ali i sadašnjosti uvijek dokazuje kao grad glazbe i uvijek ćemo podržavati talentirane umjetnike u našem gradu. Svim polaznicima želim puno novih glazbenih znanja i profesionalnih uspjeha.“ – rekao je gradonačelnik.

 

„Hrvatska operna akademija za cilj ima postati glavno odredište za mlade operne umjetnike iz cijelog svijeta. Sa sjedištem u našem prekrasnom i povijesnom gradu Varaždinu, posvećeni smo poticanju nove generacije opernih talenata i pružanju poticajnog i inspirativnog okruženja za umjetnike da rastu i razvijaju svoje vještine. Iznimno sam zahvalan na podršci koju Akademiji pruža Grad Varaždin. Program Hrvatske operne akademije ima ključnu ulogu u kulturnom obogaćivanju naše zajednice.“ – rekao je David Oštrek, osnivač Hrvatske operne akademije.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Započeli pripremni radovi, ovaj tjedan kreće izgradnja rotora Motičnjak

  Jedna od „crnih“ prometnih točaka u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji, raskrižje državne ceste DC2 i Kućanske ulice – Motičnjak, konačno kreće u dugo najavljivanu rekonstrukciju te će se izvršiti preoblikovanje u raskrižje s kružnim tokom prometa. Grad Varaždin, u suradnji s Hrvatskim cestama, osigurao je sve potrebne dozvole, razriješio imovinsko-pravne odnose te su započeli pripremni radovi. Ovaj tjedan počinje i izgradnja rotora te će se obnoviti kolnik, urediti pješački […]

  today21/03/2022 52

  0%