play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Predstavljeni projekti – kandidati za financiranje iz participativnog proračuna za mlade

U P4 Centru za mlade i nezavisnu kulturu danas, u petak 10. studenoga 2023. godine predstavljeni su projekti koji će biti, prema svemu sudeći, financirani iz participativnog proračuna za mlade Grada Varaždina. Uz pročelnicu Danijelu Vusić i Mironu Kezele iz UO za društvene djelatnosti predstavljanju su nazočili Nino Preložnjak programski direktor Centra P4 i voditelji pojedinih projekata.

Kako je istaknuto, Grad Varaždin na prijedlog Odbora za mlade Gradskog vijeća Grada Varaždina provodi projekt Participativni proračun za mlade Grada Varaždina s ciljem omogućavanja aktivnog uključivanja mladih u odlučivanje o tome koji će se projekti za mlade financirati iz proračuna Grada Varaždina.

U tu svrhu raspisan je Javni poziv za prijavu prijedloga projekta za participativni proračun za mlade Grada Varaždina za 2023. godini, a konačna odluka o izboru najboljih projekata donosi se na izborima za najbolje prijave/projekte na kojima pravo glasa imaju mladi od 15 do 30 godina s prebivalištem/boravištem na području Grada Varaždina.

Na prijedlog Odbora za mlade Gradskog vijeća Grada Varaždina biranje najboljih prijava, odnosno projekte bit će održani putem online ankete u razdoblju od 10. do 26. studenoga 2023. godine koja će biti objavljena na službenim web i Facebook stranicama Grada Varaždina kako bi mogli glasati u što većem broju.

Mladi će imati mogućnost glasati za tri, po njihovom mišljenju, najbolja projekta od ukupno je prijavljenih 6 prijedloga projekata koji su danas predstavljeni kratkim video isječcima:

1. Interaktivno-edukativni koncert klasične glazbe za mlade u galeriji likovnih umjetnosti – Lucija Stilinović

2. Etno je IN! – tradicija na novi način – Centar tradicijske kulture Varaždin

3. Women Music Network Amplified (skraćena verzija: WMN Amplified) – Umjetnička organizacija Favela

4. SVOPAONA – sajam razmjene odjeće – Udruga KOR

5. ByteBark – Udruga za promicanje tehničke kulture Makerspace Varaždin

6. Proputuj i TI (T-tolerancija, I-interkulturalnost) – Jelena Buden

Anketi, odnosno glasovanju se može pristupiti putem poveznice. Na službenoj web stranici objavljene su sve prijave projekata.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%