play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Predstavljanje OPG-ova, obrtnika, domaćih radinosti i udruga na Franjevačkom trgu

S ciljem promocije i razvoja eno-gastronomije koja podrazumijeva zaštitu i promociju lokalne hrane, kulture, održivog razvoja, povećanje kvalitete, kao i povezivanje turizma, poljoprivrede, gastronomije i kulture, u sklopu Dana Varaždinske županije i 30 godina njene ponovne uspostave, na Franjevačkom trgu u Varaždinu predstavili su se predstavnici obiteljskih gospodarstava, obrtnika, domaćih radinosti i udruga koje djeluju na području Varaždinske županije.

Uz brojne građane, u ponudu i kvalitetu njihovih proizvoda uvjerili su se i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec, predsjednik Županijske skupštine  Josip Križanić i pročelnik za poljoprivredu i zaštitu okoliša Dragutin Vincek.

-Posljednjih godina, poljoprivreda je doživjela dosta turbulencija, prvenstveno uzrokovane globalnim klimatskim promjenama, ali županija uvijek nastoji dići ljestvicu više kada je u pitanju kvaliteta poljoprivredne proizvodnje. Tako je ove godine preko Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi Varaždinske županije osigurano gotovo milijun eura. Kada usporedimo to s 2020. godinom kada je izdvojeno 622.000 eura, tada vidimo o kakvoj visini ulaganja je riječ. Potičući izvornost i izvrsnost, naše proizvode želimo pozicionirati na sve zahtjevnijem tržištu na području Republike Hrvatske, ali i ovog dijela Europe – zaključio je Križanić nastavivši kako Varaždinska županija iz godine u godinu izdvaja sve više sredstava upravo za razvoj poljoprivrede.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Dragutin Vincek naglasio je kako Varaždinska županija nastoji promovirati svoja obiteljska gospodarstva, proizvođače, svoju tradiciju i kulturu gdje god i kad god je to moguće.

-Uz prezentaciju naših proizvoda, kroz godinu imamo bezbroj događaja, od predstavljanja Decanter vina, Međunarodne izložbe bučinih ulja Alpe – Adria, do raznih manifestacija kako na području Varaždinske županije, tako i šire. Cilj nam je osvijestiti javnost o kvaliteti naših proizvoda, pod jednim sloganom: „Kupujmo domaće i lokalno!“ Uskoro nas očekuje i predstavljanje monografije o varaždinskoj heljdi, tako da se uz Varaždinsko bučino ulje, Varaždinsko zelje, Ludbreški hren okrećemo i drugim proizvodima i drugim kulturama koje su obilježile naš kraj. Oni se polako dižu iz pepela kao feniks, a sve pod utjecajem želja potrošača, okretanju prema zdravom načinu života i njihov težnji da se hrani kao što su se hranili naši stari – rekao je pročelnik Vincek.

Jedni od sudionika manifestacije bili su i članovi Sportsko ribolovnog saveza Varaždinske županije i Lovačkog saveza Varaždinske županije.

-Lovački savez Varaždinske županije rado se odaziva na ovakve manifestacije jer je to prigoda da širu javnost upoznamo s našim aktivnostima, prvenstveno vezanim uz očuvanje naše prirode. Osim što će imati priliku upoznati se s našim radom, za naše posjetitelje pripremili smo dvije vrste gulaša; od srnetine i vepra, dok su naši prijatelji iz Sportsko ribolovnog saveza Varaždinske županije pripremili fiš paprikaš. Mislim da kroz ovakvo jedno zajedničko druženje svi možemo pridonijeti toj široj slici Varaždinske županije kao županije koja njeguje i čuva svoju tradiciju – rekao je predsjednik Lovačkog saveza Goran Kaniški.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024

  0%