play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Predstavilo se 17 srednjih škola iz Varaždinske županije

Koju srednju školu upisati i za koje zanimanje se školovati, pitanja su na koja su brojni učenici osnovnih škola i njihovi roditelji odgovore potražili jučer u dvorani Gospodarske škole u Varaždinu.

Tamo je započela tradicionalna, 16. po redu kampanja “Odaberi svoju školu”. Svoje obrazovne programe u novoj školskoj godini 2023./24. predstavilo je svih 17 srednjih škola iz Varaždinske županije. Pridružili su im se predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, HGK – Županijske komore Varaždin, Obrtničke komore Varaždinske županije i PU varaždinske. „Ovom kampanjom našim učenicima želimo maksimalno približiti programe srednjih škola. Vjerujemo da su učenici iz Varaždina i okolice kroz neposredan kontakt s ravnateljima i djelatnicima škola dobili sve informacije potrebne za odabir budućeg zanimanja, a u sljedećih nekoliko dana to mogu učiniti učenici s područja Novoga Marofa, Ivanca i Ludbrega, jer se kampanja nastavlja u tim gradovima. Iznimno smo ponosni na naš obrazovni sustav koji razvijamo s idejom vodiljom “sustava jednakih šansi”. Kvalitetni obrazovni programi privlače i učenike iz drugih županija da upišu upravo jednu od naših škola” – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

U Varaždinskoj županiji osnovnu školu ove godine završava 1.649 učenika. „Dobro je što se broj osmaša u županiji ustalio te je na razini prošle godine. Osim toga, tu su mladići i djevojke koji k nama dolaze iz drugih županija. Ove godine se kod nas školuju 752 učenika iz 17 županija. Da bi tako bilo, svake godine morate imati nove upisne programe. Tako Gospodarska škola prvi put ove godine upisuje jezičnu gimnaziju, Srednja škola Ivanec strojarskog tehničara, Srednja škola Novi Marof tehničara za računarstvo, Srednja škola Ludbreg elektroinstalatera, a i Glazbena škola ide s novim programima” – naveo je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek.

Kampanja “Odaberi svoju školu” bit će održana danas, 1. lipnja, od 18 do 20 sati u Osnovnoj školi Novi Marof. U petak, 2. lipnja, nastavlja se u Srednjoj školi Ivanec, također od 18 do 20 sati. U istom vremenu bit će održana i u ponedjeljak, 5. lipnja, u Osnovnoj školi Ludbreg.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Grad Varaždin je zaprimio gotovo 1000 prijava štete od prirodne nepogode – tuče

  U ponedjeljak 13. lipnja završilo je zaprimanje prijava štete uzrokovane olujnim nevremenom i tučom na području Grada Varaždina 25. svibnja. Grad Varaždin je zaprimio oko tisuću prijava, a točan broj će biti utvrđen nakon unošenja prijava u Registar šteta, kada će Gradsko povjerenstvo utvrditi i konačnu procjenu nastale štete na području Grada Varaždina. Nakon unosa prijava u Registar šteta, Županijsko i Državno povjerenstvo u obvezi su potvrditi konačnu procjenu šteta. […]

  today17/06/2022 10

  0%