play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Predstavilo se 17 srednjih škola iz Varaždinske županije

Koju srednju školu upisati i za koje zanimanje se školovati, pitanja su na koja su brojni učenici osnovnih škola i njihovi roditelji odgovore potražili jučer u dvorani Gospodarske škole u Varaždinu.

Tamo je započela tradicionalna, 16. po redu kampanja “Odaberi svoju školu”. Svoje obrazovne programe u novoj školskoj godini 2023./24. predstavilo je svih 17 srednjih škola iz Varaždinske županije. Pridružili su im se predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, HGK – Županijske komore Varaždin, Obrtničke komore Varaždinske županije i PU varaždinske. „Ovom kampanjom našim učenicima želimo maksimalno približiti programe srednjih škola. Vjerujemo da su učenici iz Varaždina i okolice kroz neposredan kontakt s ravnateljima i djelatnicima škola dobili sve informacije potrebne za odabir budućeg zanimanja, a u sljedećih nekoliko dana to mogu učiniti učenici s područja Novoga Marofa, Ivanca i Ludbrega, jer se kampanja nastavlja u tim gradovima. Iznimno smo ponosni na naš obrazovni sustav koji razvijamo s idejom vodiljom “sustava jednakih šansi”. Kvalitetni obrazovni programi privlače i učenike iz drugih županija da upišu upravo jednu od naših škola” – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

U Varaždinskoj županiji osnovnu školu ove godine završava 1.649 učenika. „Dobro je što se broj osmaša u županiji ustalio te je na razini prošle godine. Osim toga, tu su mladići i djevojke koji k nama dolaze iz drugih županija. Ove godine se kod nas školuju 752 učenika iz 17 županija. Da bi tako bilo, svake godine morate imati nove upisne programe. Tako Gospodarska škola prvi put ove godine upisuje jezičnu gimnaziju, Srednja škola Ivanec strojarskog tehničara, Srednja škola Novi Marof tehničara za računarstvo, Srednja škola Ludbreg elektroinstalatera, a i Glazbena škola ide s novim programima” – naveo je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek.

Kampanja “Odaberi svoju školu” bit će održana danas, 1. lipnja, od 18 do 20 sati u Osnovnoj školi Novi Marof. U petak, 2. lipnja, nastavlja se u Srednjoj školi Ivanec, također od 18 do 20 sati. U istom vremenu bit će održana i u ponedjeljak, 5. lipnja, u Osnovnoj školi Ludbreg.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Najavljena prva radna sjednica novog saziva Županijske skupštine Varaždinske županije

  Na današnjoj konferenciji za medije najavljena je prva radna sjednica novog saziva Županijske skupštine koja će se održati u srijedu, 22. rujna ove godine, a o dnevnom redu sjednice te o temama o kojima će se raspravljati prisutne predstavnike medija upoznao je predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić. „Na dnevnom redu naći će se rebalans županijskog proračuna, a njime planiramo osigurati dodatnih šest milijuna kuna za zdravstvo i obrazovanje. Povećanje […]

  today15/09/2021 44

  0%