play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Predstava o mentalnom zdravlju mladih Marta i sedam strahova

Novi programski pravac u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu nazvan tp4 (teatar u P4) u subotu, 29. svibnja otvorit će predstava “Marta i sedam strahova”. Riječ je o predstavi koja se bavi izuzetno važnom temom, pogotovo u današnje vrijeme pandemije virusa Covid-19, a to je mentalno zdravlje mladih.

Suvremena bajka u kojoj strahovi imaju lica. Autorica Ivana Vuković, mlada dramaturginja koja potpisuje tekst predstave, priča priču o prosječnoj dvadesetogodišnjakinji i njezinom odrastanju u formi suvremene bajke, a koju redateljica Natalija Manojlović pretvara u čaroban svijet za “one koji će odrasti, koji odrastaju ili koji su odrasli”. Kada je došla na svjetionik, Marta se osjećala tako da nije znala kako se osjećala i u tome je bila tvrdoglavo usamljena. Brižno je njegovala svoje crne misli, valjala se u svojim strahovima i bez borbe dopuštala vlastitim babarogama da joj remete ritam disanja. Marta je smatrala da se samo ona tako osjeća. Prisvojila je čak i tjeskobu, uzela ju je samo za sebe, ne ostavivši mi ni mali, mali komadićak. Marta je i tužna i sretna, i osjetljiva i raspoložena, i panična i uzbuđena, i sjetna i vesela, i poletna i zakočena. Marta katkad plače, Marta katkad hrče u snu, a katkad ne može izaći iz stana. Katkad se boji. Baš kao i ja. Baš kao i ti. Baš kao i on i ona. No, Marta je rekla da se boji. Marta je izgovorila: boli me.

Uloge: Glavne likove, Martu i Svjetioničara, tumače Andreja Jandrić i Matija Čigir, dok se u kao strahovi na videoprojekcijama pojavljuju Jerko Maračić, Sreten Mokrović, Adrian Pezdirc, Alma Prica, Anđela Ramljak, Damir Šaban i Petar Vrbanić Đula.

Producentica predstave je Romana Brajša, kostimografkinja Ana Fucijaš, autor videoprojekcija Miro Manojlović, oblikovatelji svjetla su Alen Marin i Anton Modrušan, snimatelji tona Branko Puceković i Filip Kovačić, dizajner je Pavao Kuharić, asistentice produkcije Hana Zrnčić Dim i Laura Pribanić, a fotografkinja je Karla Jurić.

Predstava je nastala u koprodukciji Kazališne družine KUFER i KunstTeatra u suradnji s udrugom BoliMe uz podršku Ministarstva kulture, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova. Praizvedena je 2019. na sceni KunstTeatra u Zagrebu, a 2020. gostovala je na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Predstava “Marta i sedam strahova” bit će izvedena na Sceni Gllugl u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu (Preradovićeva 4), a zbog ograničenog kapaciteta prostora te mjera i preporuka vezanih za virus COVID-19, predstava će u subotu, 29. svibnja biti odigrana u dva termina: u 18 sati i u 20 sati. Nakon druge izvedbe predviđeno je kratko druženje i Q&A s autoricom, redateljicom i izvođačima, odnosno izvođačicama predstave koje će moderirati Tim Hrvaćanin, voditelj tp4 programa. Predstava traje 1 sat i 20 minuta. Karte se mogu rezervirati putem e-maila [email protected] i podići do petka, 28. svibnja u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu u vremenu od 10 do 14 sati. Za one koji nemaju e-mail, karte se mogu podići direktnim dolaskom u P4 do petka, 28. svibnja u vremenu od 10 do 14 sati. Preporučena donacija za kartu iznosi 20 kuna.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Gradu Lepoglavi dodatna potpora za projekt rekonstrukcije Dječjeg vrtića Lepoglava

  Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić potpisao je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekta kojim se Gradu Lepoglavi dodjeljuje 2 milijuna 839 tisuća kuna za projekt "Rekonstrukcija zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava i izgradnja pomoćne zgrade". Riječ je o iznosu koji će pokriti polovicu troškova učešća Grada Lepoglave u navedenom projektu. Podsjećamo, Grad Lepoglava je prije četiri godine, prijavom projekta rekonstrukcije i dogradnje zgrade Dječjeg […]

  today17/12/2021 25