play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Poznati su ovogodišnji laureati Općine Trnovec Bartolovečki

Općina Trnovec Bartolovečki svoj dan slavi 17. travanja. Ove godine to je na Uskrs pa će svečana sjednica Općinskog vijeća biti održana u četvrtak, 21. travnja. A na svečanoj će sjednici biti uručena ovogodišnja priznanja Općina Trnovec Bartolovečki.

Na sjednici Općinskog vijeća u petak, vijećnici su jednoglasno odlučili da će Nagradu za životno djelo dobiti Vilim Šagi iz Žabnika za postignuće na unapređivanju sporta – stolnog tenisa Općine Trnovec Bartolovečki. Zahvalnice će biti dodijeljene Lovačkom društvu „Kobac“ Bartolovec za 75-godišnji doprinos u promicanju lovnog gospodarstva na području Općine Trnovec Bartolovečki, Dragutinu Cecelji iz Trnovca, zapovjedniku Vatrogasne zajednice Općine Trnovec Bartolovečki, za provođenje aktivnosti i mjera zaštite i spašavanja ljudi i njihove imovine i promicanja ugleda i značaja vatrogastva, OPG-u Vladimir Kurtek iz Šemovca, za izniman doprinos razvoju i promicanju ugleda i značaja Općine Trnovec Bartolovečki u području poljoprivrede, OPG-u Josip Vlahović iz Štefanca za izniman doprinos razvoju i promicanju ugleda i značaja Općine Trnovec Bartolovečki u području vinogradarstva i vinarstva, Udruzi žena „Trnovečko srce“ za očuvanje tradicije i kulturne baštine trnovečkog kraja, oživljavanje svih vrsta rukotvorina i tradicijskih predmeta, prenošenje znanja i iskustva o starim tradicijama na mlađe generacije te očuvanje tradicije izrade „Trnovečke makovnjače“ na području Općine Trnovec Bartolovečki i šire te Udruzi umirovljenika i starijih osoba Općine Trnovec Bartolovečki za 20-godišnji doprinos u promicanju društvenog života umirovljenika i starijih osoba.

Dodijelit će se i nagrade Općine Trnovec Bartolovečki najboljim učenicama Osnovne škole Trnovec i Osnovne škole Šemovec za postignute iznimne rezultate na natjecanjima od školske, županijske i državne razine u pojedinim nastavnim predmetima, izvannastavnim aktivnostima, zalaganju i uzornom ponašanju. Najbolji učenici su Roko Mikulić iz OŠ Trnovec i Anja Vincek iz OŠ Šemovec, a nagrade su prijenosna računala.

Načelnica Verica Vitković najavila je program obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki. U četvrtak, 21. travnja, u 16 sati u crkvi majke Božje Snježne u Trnovcu bit će služena sveta misa povodom Dana Općine, a u 17 sati u dvorani OŠ Trnovec počet će svečana sjednica Općinskog vijeća.

U subotu, 23. travnja, obilježavanje Dana planeta Zemlje bit će organizacijom akcije čišćenja i sadnje po mjesnim odborima. Istoga dana u večernjim satima KUD „Mak“ Trnovec priprema folklorni festival u dvorani OŠ Trnovec. Obilježavanje Dana Općine Trnovec Bartolovečki završit će u nedjelju, 24. travnja, druženjem mještana općine uz lovački gulaš u Žabniku, u organizaciji Lovačkog društva „Kobac“.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Novih 4,1 milijun kuna za projekte male infrastrukture

  Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, koja je održana u ponedjeljak, 20. lipnja, donijete su odluke o odabiru projekata za Mjeru 7.4. - Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Temeljem ovih odluka o dodjeli  bespovratnih sredstava 14 jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad dobit će ukupno 4,1 milijun kuna bespovratnih sredstava […]

  today24/06/2022 6