play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Pozivaju se vozači da provjere ispravnost svojih vozila

U sjedištu Autoservisnog centra Varaždin najavljena je preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti vozila” koja će se provoditi ovaj tjedan, točnije do 26. studenog. Akciju su najavili Damir Lončarić iz Autoservisnog  centra Varaždin, Zvonimir Sabati, predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama, Danijel Posavec, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa i Darko Majhen, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove.

Damir Lončarić naveo je kako su  u akciju uključene sve stanice za tehnički pregled vozila.

Akcija se temelji na poticanju vozača da dođu u stanicu za tehnički pregled vozila, gdje će po tehničkom pregledu svog vozila dobiti informacije i njegovoj tehničkoj ispravnosti. „Ta vrsta pregleda je besplatna i vozač ne podliježe nikakvim sankcijama u slučaju da se utvrde bilo kakve nepravilnosti i neispravnosti vozila. Stoga pozivam vozače da se akciju odazovu u što većem broju te da na taj način daju svoj doprinos što većoj sigurnosti u prometu“ – objasnio je Lončarić.

 

Predsjednik Savjeta za sigurnost prometa Varaždinske županije Zvonimir Sabati istaknuo je kako Savjet želi biti korisno tijelo Županije, te kao takvo organizira niz akcija i projekata, a potpomažu i aktivnosti koje provode druge organizacije ili udruge. „Stoga smo se aktivno se uključili i u akciju HAK-a, Autoservisnog centra i MUP-a na način da smo financirali 1000 komada letaka za ovu akciju koje ćemo podijeliti u svih osam stanica za tehnički pregled. Time ćemo doprinijeti boljoj educiranosti i osviještenosti vozača, njihovom većem interesu za ovaj besplatan tehnički pregled, te u konačnici većoj sigurnosti u prometu“ – rekao je, između ostalog, predsjednik Savjeta Sabati.

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Danijel Posavec, ponovno je, obzirom na broj poginulih u prometu, podsjetio kako nisu zadovoljni sa stanjem sigurnosti na prometnicama Varaždinske županije. „S današnjim danom imamo 23 poginule osobe na prometnicama Varaždinske županije, u odnosu na 11 koliko ih je bilo u ovo vrijeme prošle godine. Stoga nismo zadovoljni sa stanjem sigurnosti. Što se tiče tehničke ispravnosti vozila ona je bitan čimbenik sigurnosti cestovnog prometa. Ono što bi bilo loše, je da u ovo vrijeme krize i poskupljenja, vozači štede na ispravnosti svojih vozila, da ih ne servisiraju, a poglavito u ovim zimskim uvjetima da nemaju odgovarajuće gume na vozilima. Dokazano je da guma, a posebno zimska guma u vrijeme zimskih uvjeta, glavu čuva, jer bolje prianja kolniku i čini nas sigurnima u prometu“ – upozorio je Posavec te savjetovao svim vozačima neka promjene gume na svojim vozilima i provjere njihovu tehničku ispravnost.

U ime Varaždinske županije akciju je pozdravio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen. „Varaždinska županija kroz svoj proračun osigurala je sredstva za djelovanje Savjeta za sigurnost  prometa Varaždinske županije i upravo ta sredstva namijenjena su za ovakve i slične akcije koje Savjet provodi. Zahvaljujem se svim sudionicima akcije od HAK-a, policije, članova Savjeta te pozivam sve vlasnike vozila da se jave u najbližu stanicu za tehnički pregled, besplatno provjere ispravnost svojih vozila te na taj način budu sigurni sudionici u prometu“ – zaključio je pročelnik Majhen.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Četvrt stoljeća djelovanja KUD-a Zavičaj Sračinec

  U popunjenoj velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu održan je slavljenički koncert povodom 25. godišnjice djelovanja KUD-a Zavičaj Sračinec. Kako i priliči, predstavili su se u svom najboljem izdanju, kroz pjesmu i ples.  " Sve je počelo sa zborom, prije tridesetak godina. Dvojica entuzijasta, profesori Levanić i Mežnarić, s tadašnjim župnikom Gabudom, došli su na ideju da oforme ženski pjevački zbor, s ciljem da uveliča slavlje Miholja u crkvi. Nakon […]

  today26/02/2024

  0%