play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Pozitivne turističke brojke u Varaždinu u prvoj polovici godine

U prvih šest mjeseci 2024. godine Varaždin je posjetilo više od 18 tisuća gostiju što je povećanje od 12 % u odnosu na turistički vrlo uspješnu 2023. godinu. Među njima, nešto više od 10 tisuća bilo je stranih turista što je za 6 % više nego lani, a ostvaren je i značajan porast dolazaka domaćih gostiju.

U prvoj polovici godine Varaždin je posjetilo gotovo 8 tisuća domaćih turista što je povećanje od čak 19 %, podaci su iz sustava eVisitor.

Pozitivan trend u dolascima turista prati i broj ostvarenih noćenja. Zabilježeno je 34 500 noćenja što je rast od 7 % u odnosu na isto razdoblje lani. Također, ostvareno je osjetno povećanje broja noćenja domaćih gostiju od 13 % što pokazuje kako turisti, ne samo da dolaze u Varaždin, već ostaju duže kako bi u potpunosti doživjeli grad i sve što on nudi. Najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, Italije, Austrije i Poljske.

Trend pozitivnih turističkih brojki za prvu polovicu 2024. godine pripisuje se nizu faktora, od unapređenja turističke ponude, bogatstva događanja do promotivnih aktivnosti, koji su u Varaždin privukli veći broj turista.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%