play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Povodom Martinja proveden pojačan nadzor prometa

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su dana 11./12. studenog, pojačani nadzor vozila i vozača u prometu u sklopu „Martinja“.

Za vrijeme pojačanog nadzora utvrđeno je ukupno 54 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 6 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 29 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 1.44 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 84 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa. Napominjemo da će policijski službenici i tijekom predstojećeg vikenda, a posebno u večernjim i noćnim satima, pojačano nadzirati sudionike u prometu na prisutnost alkohola za vrijeme vožnje, kao i sve druge prekršaje u prometu.

U četvrtak, 11. studenog, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su operativnu akciju „Pješaci i biciklisti“ usmjerenu na nadzor poštivanja propisa od strane pješaka i biciklista te vozača motornih vozila koji krše propise na štetu spomenutih kategorija sudionika u prometu.

Za vrijeme akcije utvrđeno je ukupno 44 prekršaja, od kojih 34 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 10 ostalih prekršaja. Vozači bicikla ukupno su počinili 21 prekršaj i to najčešće zbog nekorištenja reflektirajućeg prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću, dok je od strane pješaka počinjeno 10 prekršaja i to 6 prekršaja prelaženja ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza te 4 prekršaja kretanja pješaka kolnikom za vrijeme noćnih uvjeta bez da su isti bili označeni bilo kakvim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Također su utvrđena i 3 prekršaja nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima od strane vozača.

Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom te su nakon što su iste obukli, mogli dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Jana Koščak dijelila medalje na kvalifikacijama Erste Plave Lige

  Stadion Sloboda u Varaždinu, 22. svibnja bio je domaćin kvalifikacija za Erste Plavu ligu 2024, za koju su se natjecali učenici osnovnih škola iz Varaždinske županije i okolice. Sudjelovalo je 187 djece od 1. do 6. razreda, a po dvoje najboljih iz svake discipline i kategorije plasiralo se na finalno natjecanje, koje će se održati 7. rujna u Zagrebu u sklopu memorijala Boris Hanžeković. Nenad Pavliček iz Atletskog kluba Sloboda, […]

  today25/05/2024 8

  0%