play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Potpisani ugovori za početak realizacije projekta „Varteks kvart – urbana regeneracija”

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina u srijedu se održalo potpisivanje ugovora i sporazuma između Grada Varaždina, Kauflanda Hrvatska k.d. Zagreb i Varteksa d.d. Varaždin te Nogometnog kluba Varaždin.

Sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o proglašenju projekta „VARTEKS kvart – urbana regeneracija“ strateškim investicijskim projektom, potpisani su Ugovor o uređenju međusobnih odnosa za potrebe izgradnje južnog toka na spoju Zagrebačke ulice i Varteksove ulice u svrhu uređenja građevinskog zemljišta, Ugovor o uređenju međusobnih odnosa i Sporazum o suradnji i uređenju međusobnih prava i obveza u realizaciji strateškog investicijskog projekta „VARTEKS kvart – urbana regeneracija“.

Potpisivanju su nazočili gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, zamjenica župana Silvija Zagorec, predsjednik uprave Varteks d.d. Varaždin Tomislav Babić, predstavnici Kaufland Hrvatska Patrick Rudat, Roland Prskalo, Stanko Krišto i Marija Franić te predstavnici NK Varaždin Dražen Vitez i Toni Dalić.

Današnjim potpisom ovog sporazuma počinje preobrazba ovog vrijednog prostora u centru Varaždina. Važno nam je da riješimo određene infrastrukturne probleme u suradnji s Varteksom i Kauflandom. Kružni tok na Zagrebačkoj ulici bit će investicija koju će u potpunosti pokriti Kaufland. S druge strane, s obzirom na to da će se zadirati u prostor pomoćnog igrališta, NK Varaždin bit će za to obeštećen u iznosu od 1,3 milijuna kuna.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj. Osvrnuo se i na opstanak i daljnji razvoj varaždinske tvrtke Varteks: „Bez obzira na to što su prvi investitori trgovački centri, to omogućuje tvrtki Varteks da preživi.“ Gradonačelnik je istaknuo kako u središnjem dijelu kompleksa postoji nekoliko vrijednih objekata industrijske arhitekture oko kojih je Grad Varaždin u pregovorima s Varteksom. „Trenutno je otvoren natječaj Bauhaus na koji se direktno može aplicirati i ozbiljno radimo i razmišljamo o tome. Ovdje će ostati neke građevine kao uspomena na nekadašnji Varteks, ali s puno novih sadržaja. Realizacijom ovog projekta Varaždin će dobiti jedan potpuno novi, urbani kvart u našem gradu. Ogroman kompleks koji je poprilično zapušten, zatvoren za građane, transformirat će se u urbanističku cjelinu gospodarske, javne i mješovite namjene. Poput mnogih europskih gradova koji su imali ovakve stare komplekse kao što je Varteks i uspjeli su ih transformirati u prelijepe, urbane i moderne cjeline, zaista mi je želja da to uspijemo realizirati i mi.“ – rekao je gradonačelnik.

Predsjednik uprave Varteksa Tomislav Babić iskazao je zadovoljstvo što je projekt krenuo u realizaciju. „Napokon nakon skoro tri godine od razvoja tog projekta krenuli smo u realizaciju prvih nekretnina, uskoro slijedi drugi razvoj, a za treći imamo nekretnine kojima krpamo gubitke nastalih zbog korone. Zahvaljujem prvenstveno Gradu Varaždinu i NK Varaždinu te našim konzultantima i suradnicima što se to napokon počelo realizirati.“ – rekao je Tomislav Babić, predsjednik uprave Varteksa.

Jedan od potpisnika sporazuma je i NK Varaždin. „Od početka smo uključeni u cijelu komunikaciju koja je zaista protekla dobro. Mi kao klub smo vrlo zadovoljni s ishodom i onaj dio prostora do ceste ćemo prenamijeniti, uz sredstva koja ćemo dobiti od Grada te se nadamo da ćemo do kraja 10. mjeseca to pretvoriti u manje igralište za najmlađe uzraste, kao i još jedno manje igralište za druge sportove, a također ćemo zamijeniti ogradu na tom dijelu. Vjerujem da ćemo uljepšati sam ulaz u grad Varaždin i cijeli taj dio grada.“ – rekao je predsjednik NK Varaždina, Dražen Vitez.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Predstavljena knjiga „Nova vizura Grada Varaždina 2017 – 2021”

  Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u srijedu je u Gradskoj vijećnici uz svoje zamjenike Zlatana Avara i Sandru Malenicu te direktora gradske tvrtke Varkom Željka Bunića predstavio knjigu „Nova vizura Grada Varaždina 2017 – 2021“ s presjekom svih projekata Grada Varaždina u prošlom mandatnom razdoblju. Gradonačelnik je s velikim zadovoljstvom i ponosom predstavio knjigu koja je zapravo sinteza i sažetak svega što je gradska uprava, zajedno s građanima, udrugama građana, […]

  today06/05/2021 42