play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Potpisani ugovori s novim studentima s područja Općine Maruševec

Ugovore za dodjelu stipendija ovog je mjeseca potpisalo 19 novih studenta, pa uz postojeće, Općina Maruševec trenutno stipendira njih 54-ero. Za novu akademsku godinu, Općina Maruševec je u Proračunu osigurala sredstva u visini 260 tisuća kuna kao pomoć studentima za vrijeme njihova obrazovanja.

Načelnik Mario Klapša je prilikom potpisivanja ugovora sa studentima izrazio zadovoljstvo što na ovaj način Općina Maruševec može pomoći i poticati studente na ulaganje svoje u obrazovanje, prije svega zbog sebe i svoje budućnosti, a zatim i zbog njihovih obitelji i lokalne zajednice. “Želim svim našim studentima puno snage, strpljenja i upornosti u ovoj fazi života i školovanja jer kroz sposobne i obrazovane ljude zajedno čuvamo budući razvoj naše općine” istaknuo je načelnik Klapša.

Općina Maruševec za studente koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije mjesečno izdvaja 400 kuna, dok za studente koji studiraju izvan tih županija 450 kuna.

Za područje školovanja, Općina Maruševec osigurava financijska sredstva u visini od preko 1,1 milijun kuna! Osim za stipendije, tim se sredstvima sufinanciraju program produženog boravka u osnovnoj školi, nabavljaju radne bilježnice i ostali školski pribor za osnovnoškolce, škola plivanja, prijevoz učenika, projekt dogradnje škola u Maruševcu i Druškovcu, kao i topli obrok djece slabijeg imovinskog stanja.

Općina Maruševec je dosada u suradnji s Varaždinskom županijom sufinancirala i postavljanje akustične izolacije školsko-sportske dvorane u Čalincu, nabavku i postavljanje školskih ormarića za učenike škola u Čalincu, Druškovcu i Gredi, asfaltiranje pristupnih cesta te uređenje školske kuhinje za učenike škole u Druškovcu, a ove godine i alu-žaluzine na školi u Čalincu, dok je u idućoj godini u planu zamjena dotrajale stolarije na istom objektu. Radi se o investicijama ukupne vrijednosti od gotovo milijun kuna.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Društvu Crvenog križa Varaždinske županije gotovo 1,5 milijuna eura za projekt “Zaželi”

  Ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček potpisala je u petak, 23. veljače, ugovor u vrijednosti milijun 485 tisuća eura bespovratnih sredstava u okviru poziva „Zaželi“ za projekt “Omogućimo život u vlastitom domu“. Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i nemoćnih osoba u tri grada i šest općina s područja Varaždinske županije, te su tako županijskom Crvenom […]

  today24/02/2024 4 1

  0%