play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Potpisan ugovor o sanaciji odlagališta baliranog otpada u Brezju

U sjedištu varaždinske gradske uprave potpisan je ugovor o sanaciji odlagališta baliranog otpada u Brezju pored Varaždina. Ugovor kojim će se omogućiti konačno rješavanje tog poznatog problema varaždinskih bala s otpadom koje se već 18 godina nalaze na ulazu u grad, potpisali su gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj te predstavnici izvođača radova: u ime vodećeg člana zajednice ponuditelja CE-ZA-R d.o.o. član uprave Željko Teufel i član zajednice ponuditelja HIS d.o.o. , direktor Goran Petković.

Potpisivanju ugovora nazočili su zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, te članovi tima koji su sudjelovali u pripremi rješenja Mirka Jozić i Bruno Ister dok su se Željka Brlečić, Zoran Svetec i  Aleksandra Anić Vučinić ispričali za nedolazak radi poslovnih obaveza.

Potpisavši ugovor gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj je zahvalio članovima stručnog tima te je naglasio važnost potpisanog dokumenta: Osamnaest i pol godina Varaždinci imaju problema sa sto tisuća tona baliranog otpada. Zahvaljujem se projektnom timu na onom što je odrađeno zadnjih dvije godine. To je bio jedan sveobuhvatno pripremljeni projekat. Iz tog razloga, čija god bila Vlada, nitko nas nije mogao odbiti i zato se završava na ovakav način. Projekt je pripremljen na najkvalitetniji način, raspisali smo međunarodnu javnu nabavu i posao je dobila zajednica ponuditelja CE-ZA-R i HIS. Kad se steknu uvjeti, u roku od mjesec dana, mi ih moramo uvesti u posao. Potpisat ćemo i ugovor o financiranju sa fondom te ishoditi bankarsku garanciju. Očekujem da će početkom slijedeće godine sve to biti gotovo. Nakon toga je sve na izvoditeljima radova da se konačno makne taj ružni madež na prekrasnom tijelu našeg Varaždina, da gospodarska zona Brezje i naš Varaždin prodišu punim plućima.

Ugovoreni rok izvođenja radova je 18 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Osim sanacije zatvorenog odlagališta neopasnog otpada uklanjanjem baliranog otpada sa lokacije ugovorom te oporabe postupkom R3 (Recikliranje/obnavljanje otpadnih organskih tvari koje se ne koriste kao otapala ) u ponudi je obuhvaćeno i uklanjanje građevina koje se neće koristiti u daljnjoj namjeni prostora te sanacija podloge, odnosno temeljnog tla. Kako se navodi u ugovoru, izvedeni radovi obračunavati će se i fakturirati na osnovi stvarno izvedenih količina radova obračunatih u građevinskoj knjizi i ovjerenih od strane nadzornog inženjera. Preuzete količine otpada obračunavati će se temeljem ovjerenog pratećeg lista za otpad.

Kao što je poznato, Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o sanaciji zatvorenog odlagališta neopasnog otpada na lokaciji „Brezje“ Grad Varaždin kojim se obvezala u stopostotnom iznosu snositi procijenjene troškove sanacije u iznosu od 29.164.611,95 eura. Nakon potpisivanja današnjeg ugovora, očekuje se sklapanje ugovora s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojim će se regulirati prava i obaveze Grada Varaždina i Fonda.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%