play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Potpisan Sporazum o suradnji o osnivanju Turističke zajednice Sjever Zagorja

U prostorijama Kulturnog centra u Cestici, potpisan je Sporazum o suradnji o osnivanju Turističke zajednice Sjever Zagorja između šest susjednih općina i to Cestice, Donje Voće, Klenovnika, Maruševca, Petrijanca i Vinice.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj,  načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet, načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec i načelnik Općine Vinica Branimir Štimec.

Prije potpisivanja samog Sporazuma, isti su  Odlukom o pokretanju inicijative za osnivanje Turističke zajednice na spomenutom području usvojila Općinska vijeća svake od Općina.

Na potpisivanju su također prisustvovali i predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica Darko Majhen, vlasnica obrta za poslovno savjetovanje m-consult Marija Herceg te direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini koji je iskazao veliko oduševljenje ovom inicijativom osnivanja Turističke zajednice.

 

Također je istaknuo kako su turističke zajednice nositelji inicijativa suporta privatnom sektoru a u kojem se pokazala i potreba ovog čitavog prostora. „Ova Turistička zajednica zasigurno je jedna od najboljih turističkih priča, ne samo u Varaždinskoj županiji nego i puno šire“. –  rekao je Miran Bojanić Morandini.

Načelnik Mirko Korotaj, kao inicijator osnivanja Turističke zajednice ovog područja, rekao je kako je turizam već započeo na ovom području a na jedinicama lokalnih samouprava je da se udruže i da se pruži potpora svima onima koji se bave ili će se tek početi baviti turizmom. „Turizam na ovom području biti će zasigurno jedna od grana razvoja na području ovih 6 općina“. – rekao je načelnik Mirko Korotaj.

 

 

Osnivanje Turističke zajednice potiče se zbog racionalnijeg korištenja ljudskih financijskih i prostornih resursa u turizmu područja koje je obuhvaćeno turističkom zajednicom, stvaranja zajedničke ujednačene politike turističkog razvoja na svom prostoru, poštujući potrebe i posebnosti svake jedinice lokalne samouprave.

Osnivanjem Turističke zajednice želi se omogućiti razvoj turistički prepoznatljivih proizvoda koji proizlaze iz tradicijskih,  prirodnih i kulturno-povijesnih resursa na cijelom ovom području te pozicioniranje ovog prostora kao prepoznatljive turističke destinacije lokalnog karaktera.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Grad Novi Marof obilježio Dan državnosti

  U skladu s tradicijom svečanog obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, delegacija Grada Novog Marofa predvođena gradonačelnikom Sinišom Jenkačem te predstavnici udruga branitelja položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen križa u Novom Marofu, u spomen svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalima u Domovinskom ratu. U svom obraćanju gradonačelnik Jenkač tom je prilikom istaknuo važnost obilježavanja Dana državnosti i naše obveze da se prisjećamo tih prvih dana samostalne Hrvatske te […]

  today31/05/2023 5

  0%