play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Potpisan prvi kolektivni ugovor u komunalnom poduzeću Čistoća d.o.o. Varaždin

Radnici varaždinske Čistoće, organizirani unutar Regionalnog industrijskog sindikata i Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, potpisali su s upravom poduzeća dana 14. studenog prvi kolektivni ugovor u poduzeću na trajanje od 4 godine.

Kolektivnim ugovorom povećane su plaće, povećan je broj dana godišnjeg odmora, ugovoreni su iznosi neoporezivih naknada, potpora, jubilarnih naknada i otpremnina te su regulirane i druge stavke važne za radnike.

Potpisivanje kolektivnog ugovora važna je vijest za sve radnike poduzeća, jer sada su prava radnika bila regulirana pravilnicima, dokumentima koje poslodavac samostalno donosi, a važno je i jer se radi o prvom sklopljenom kolektivnim ugovoru u poduzeću.

Kroz kolektivno pregovaranje i članstvo u sindikatu radnici su iskoristili svoje pravo da utječu na uvjete u kojima rade i da sudjeluju u donošenju odluka koje su važne za njihovu radnu i životnu svakodnevicu.

Kolektivni ugovor u varaždinskoj Čistoći jedan je u nizu recentnih uspjeha radnika da organizirano poboljšaju svoja prava u ovom sektoru kojeg karakteriziraju teški uvjeti rada, manjak radnika i relativno niska primanja.

„Pozivamo druge radnike u Varaždinu i šire da se organiziraju, učlane u sindikat i bore za pravo na suodlučivanje te potpisivanje kolektivnih ugovora na svom radnom mjestu.“ – poručuju iz RIS-a.

 

 

 

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obilježen Dan Grada Lepoglave

    Povodom Dana Grada Lepoglave, u petak, 8. prosinca, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz članove Gradskog vijeća, predstavnike ustanova i institucija te čelnih ljudi drugih gradova i općina, nazočili su joj i drugi gosti i uzvanici, među kojima izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, v.d. predsjednik Hrvatske narodne stranke i načelnik Općine Cestica Mirko […]

  today09/12/2023 4

  0%