play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Potpisan novi Ugovor o sufinanciranju komunalnih radova na području Općine Petrijanec

Uz velike projekte na uređenju i izgradnji komunalne i cestovne infrastrukture kao i na javnim objektima, od vrtića do društvenih domova, u Općini Petrijanec nastavlja se i obnova javne rasvjete.

 

Nakon uspješno provedene prve tri faze projekta uvođenja LED rasvjete u kojoj su naselja Majerje, Petrijanec, Strmec Podravski i Družbinec u potpunosti opremljena novom ekološki prihvatljivom LED rasvjetom uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, slijedi zadnja faza projekta uvođenja nove rasvjete. Tako je resornom Ministarstvu upućen zahtjev za sufinanciranje projekta pod nazivom “Smanjenje okolišnih i infrastrukturnih nejednakosti na području Općine Petrijanec ulaganje u igralište, rasvjetu i LED rasvjeta faza IV.”  vrijednog ukupno 117 tisuća 352 eura s PDV-om i stručnim nadzorom. Nakon što je projekt ocijenjen iznimno dobrim, načelnik Željko Posavec potpisao je Ugovor o sufinanciranju s ministrom Šimom Erlićem, a prema kojem će ga Ministarstvo sufinancirati s ukupno 56 tisuća eura uz mogućnost povećanja iznosa sredstava, a preostali dio sredstava osigurati će se iz proračuna.

 

“Općina Petrijanec nastavlja s provođenjem projekata radi ostvarivanja dugoročnih ciljeva stvaranja modernog i ekološki prihvatljivog modela sustava javne rasvjete. Nova i modernizirana rasvjeta znači uštede u proračunu na potrošnji električne energije a u ovim vremenima energetske krize to nam je iznimno važno. Sredstva koja ostanu u proračunu moći će se iskoristiti za druge svrhe od školstva, daljnjih komunalnih ulaganja, pomaganja udrugama do daljnjeg uređenja naše Općine“ pojasnio je načelnik Općine, SDP-ov Željko Posavec.

 

Tako će u Novoj Vesi Petrijanečkoj biti zamijenjeno ukupno 148 rasvjetnih tijela novom ekološkom LED rasvjetom te će svaki rasvjetni stup imati ekološki prihvatljiviju rasvjetu. U naselju Zelendvor će 23 stare svjetiljke biti zamijenjene sa 39 novih LED svjetiljki pa će i u Zelendvoru svaki stup imati svoju svjetiljku što do sada nije bio slučaj. Općina Petrijanec je sa tri prethodna projekta ugradila 582 nova LED rasvjetna tijela, a ta je tri projekta sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

„Projekti koje smo odradili modernizacijom LED rasvjete obuhvaćaju svaki rasvjetni stup za jedno LED rasvjetno tijelo. Nova rasvjeta ujedno je i bolja rasvjeta što znači da će na spomenutim prometnicama uskoro biti i bolja vidljivost. Bolja vidljivost znači i veću sigurnost posebice pješaka i biciklista u noćnim satima“kazao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Drugi dio projekta, prijavljen također u ovo sufinanciranje, ulaganje u igralište vrijednosti je 36 tisuća 104 eura s PDV-om i stručnim nadzorom.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“

  U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centara izvrsnosti Varaždinske županije i Centra izvrsnosti za hrvatski jezik za osnovne škole u Varaždinskim Toplicama je održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“. Festivalu i smotri prethodio je natječaj za lirske pjesme na kajkavskom narječju na koji su ove godine pristigla 173 pjesnička rada učenika viših razreda 42 osnovne škole […]

  today13/04/2024 5

  0%