play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Poticanje poduzetništva u Općini Vinica

Na održanom sastanku s poduzetnicima, obrtnicima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s područja Općine Vinica, razgovaralo se o poboljšanju poduzetničke i turističke infrastrukture uključivanjem poduzetnika te o njihovom razvoju i mogućnostima sufinanciranja.

Uvodnu riječ održao je načelnik Općine Vinica Branimir Štimec zahvalivši se na iskazanom interesu. Iznio je stvarno stanje poduzetništva u općini te predložio povezivanje poduzetnika i uzajamno pomaganje.

 

Raspravljalo se o problemima s kojima se svakodnevno susreću kao što su pronalazak radne snage, neiskorištenost resursa i kapitala za daljnji razvoj, nedostatak promoviranja i informiranja šire zajednice o proizvodima koje nude, razvoj vinarstva, daljnji razvoj industrije, kako  zadržati mlade usmjeravanjem na deficitarna zanimanja te o mogućnosti stipendiranja učenika.

 

Nakon završenog sastanka, utvrđen je temeljni izazov s kojim s susreću poduzetnici, stvaranje dobre logistike, određivanje strategije usmjerene prema razvoju turizma, sufinanciranjem iz europskih fondova.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Dvije varaždinske osnovne škole prelaze na on line nastavu

  Danas, u ponedjeljak, 17. siječnja 2022. godine, Stožer civilne zaštite Grada Varaždina na prijedlog ravnatelja osnovnih škola i uz suglasnost osnivača, a s obzirom na epidemiološku situaciju, donio je odluku da se u VI. osnovnoj školi Varaždin i VII. osnovnoj školi Varaždin primjenjuje model C (on line) – svi učenici prate nastavu na daljinu i to od sutra, 18. siječnja do 28. siječnja 2022. godine.   Razlog donošenja ovakve Odluke […]

  today17/01/2022 2