play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Poticanje poduzetništva u Općini Vinica

Na održanom sastanku s poduzetnicima, obrtnicima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s područja Općine Vinica, razgovaralo se o poboljšanju poduzetničke i turističke infrastrukture uključivanjem poduzetnika te o njihovom razvoju i mogućnostima sufinanciranja.

Uvodnu riječ održao je načelnik Općine Vinica Branimir Štimec zahvalivši se na iskazanom interesu. Iznio je stvarno stanje poduzetništva u općini te predložio povezivanje poduzetnika i uzajamno pomaganje.

 

Raspravljalo se o problemima s kojima se svakodnevno susreću kao što su pronalazak radne snage, neiskorištenost resursa i kapitala za daljnji razvoj, nedostatak promoviranja i informiranja šire zajednice o proizvodima koje nude, razvoj vinarstva, daljnji razvoj industrije, kako  zadržati mlade usmjeravanjem na deficitarna zanimanja te o mogućnosti stipendiranja učenika.

 

Nakon završenog sastanka, utvrđen je temeljni izazov s kojim s susreću poduzetnici, stvaranje dobre logistike, određivanje strategije usmjerene prema razvoju turizma, sufinanciranjem iz europskih fondova.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Održana je 15. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

  Varaždinska županija je prošlu godinu završila s viškom prihoda od 8,6 milijuna eura, a višak prihoda je prvi put nakon niza godina ostvarilo i svih šest zdravstvenih ustanova, istaknuto je danas na 15. sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, na kojoj su županijski vijećnici jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja u 2024. godini. Nagrada za životno djelo Varaždinske županije u 2024. godini je posthumno dodijeljena Petri Horvat, stradaloj u prometnoj […]

  today12/06/2024 1

  0%