play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Poticanje poduzetništva u Općini Vinica

Na održanom sastanku s poduzetnicima, obrtnicima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s područja Općine Vinica, razgovaralo se o poboljšanju poduzetničke i turističke infrastrukture uključivanjem poduzetnika te o njihovom razvoju i mogućnostima sufinanciranja.

Uvodnu riječ održao je načelnik Općine Vinica Branimir Štimec zahvalivši se na iskazanom interesu. Iznio je stvarno stanje poduzetništva u općini te predložio povezivanje poduzetnika i uzajamno pomaganje.

 

Raspravljalo se o problemima s kojima se svakodnevno susreću kao što su pronalazak radne snage, neiskorištenost resursa i kapitala za daljnji razvoj, nedostatak promoviranja i informiranja šire zajednice o proizvodima koje nude, razvoj vinarstva, daljnji razvoj industrije, kako  zadržati mlade usmjeravanjem na deficitarna zanimanja te o mogućnosti stipendiranja učenika.

 

Nakon završenog sastanka, utvrđen je temeljni izazov s kojim s susreću poduzetnici, stvaranje dobre logistike, određivanje strategije usmjerene prema razvoju turizma, sufinanciranjem iz europskih fondova.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Novih 4,1 milijun kuna za projekte male infrastrukture

  Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, koja je održana u ponedjeljak, 20. lipnja, donijete su odluke o odabiru projekata za Mjeru 7.4. - Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Temeljem ovih odluka o dodjeli  bespovratnih sredstava 14 jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad dobit će ukupno 4,1 milijun kuna bespovratnih sredstava […]

  today24/06/2022 6