play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije: zamjenica župana Silvija Zagorec potpisala ugovore sa 71 korisnikom

Varaždinska županija je početkom studenoga ove godine raspisala Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za sufinanciranje troškova izrade dokumentacije za poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području Varaždinske županije. O iznimno velikom interesu svjedoči činjenica da je već u prva tri dana od raspisivanja Javnog poziva zaprimljeno zahtjeva za 94% osiguranih sredstava. Svi korisnici, njih 71 koji će koristiti bespovratna sredstva potpisali su danas u Županijskoj palači ugovore sa zamjenicom župana Varaždinske županije Silvijom Zagorec, a potpisivanju je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen. Kako je naglasio pročelnik Majhen za navedeni Javni poziv u proračunu za 2022.godinu bilo je osigurano  250.000,00 kuna, dok su za narednu godinu također osigurana sredstva u iznosu od 100 tisuća eura.

-Osigurali smo sredstva za povećanje energetske učinkovitosti i sufinanciranje projekata korištenja obnovljivih izvora energije te za poticanje nove izgradnje energetski učinkovitih objekata, prije svega za mlade obitelji i revitalizaciju ruralnih područja- naglasio je Darko Majhen.

Zamjenica župana Silvija Zagorec je u svom obraćanju naglasila kako je jedan od strateških ciljeva Varaždinske županije zaštita okoliša, a u to svakako spadaju obnovljivi izvori energije.

– O ulozi i težini obnovljivih izvora energije nije potrebno puno govoriti jer znamo svi da  je njihova uloga višestruka u ovim izazovnim vremenima pa je svaka ušteda u domaćinstvu dobrodošla. Važno je istaknuti kako proizvodnjom električne energije iz obnovljivih izvora ispunjavamo energetske ciljeve.

Ovom prilikom želim naglasiti kako je Varaždinska županija početkom srpnja predstavila program školski DIZEL- Digitalno i Zeleno, a riječ je o smjernicama za primjenu digitalnih tehnologija kao i za primjenu obnovljivih energija i zaštite okoliša u našim osnovnim i srednjim školama.

Naime, čak 40 % naših obrazovnih ustanova ima određeni vid proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, a to samo govori kako se u osnovnim i srednjim školama pridržavamo načela dobrog gospodara, a to upravo radite i vi, korisnici ovog Javnog poziva i ja Vam na tome iskreno čestitam rekla je zamjenica župana.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Međunarodni dan ljudskih prava: „U Varaždinskoj županiji više od 6.000 stranih radnika, ljudska prava moramo držati kao kap vode na dlanu“  

    Dana, 10. prosinca, u cijelom se svijetu obilježava Međunarodni dan ljudskih prava. U Varaždinskoj županiji obilježen je zahvaljujući udruzi Bedem ljubavi Varaždin, Koordinaciji za ljudska prava Varaždinske županije i Savjetu mladih Varaždinske županije. U petak su zajednički organizirali okrugli stol na temu „Položaj i problemi mladih, posebice pripadnika ranjivih skupina, u Varaždinskoj županiji“, u sklopu projekta "JEDNAKI Status, Mogućnosti, Odgovornosti" kojeg provodi Bedem ljubavi, a financira Središnji državni ured […]

  today11/12/2023 1

  0%