play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Postavljene nadzorne kamere na očišćenom „divljem“ odlagalištu u Varaždinu

Grad Varaždin je u sklopu projekta uklanjanja odbačenog građevinskog otpada u Sajmišnoj ulici u Varaždinu, postavio dvije nove nadzorne kamere s ciljem sprečavanja daljnjeg onečišćenja tog prostora. U planu je postava nadzornih kamera na još četiri lokacije na području Grada na kojima neodgovorni pojedinci učestalo odbacuju otpad.

Važno je naglasiti kako odbacivanje otpada na javne površine i površine u vlasništvu Grada Varaždina predstavlja kršenje odredbi Odluke o komunalnom redu te su za takve prekršaje predviđene novčane kazne u iznosu od 995,00 eura za pravnu i 199,00 eura za fizičku osobu. Također, odbacivanje otpada u okoliš predstavlja kršenje odredbi Zakona o gospodarenju otpadom te je kažnjivo novčanim kaznama od 1.330,00 do 13.300,00 eura za fizičku osobu i od 2.655,00 do 26.550,00 eura za pravnu osobu.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj zato poziva građane da prijave pojedince koji se svog otpada rješavaju odbacivanjem u prirodu i na javne površine: „Žalosno je da svjedočimo situacijama u kojima, nakon što uklonimo odbačeni otpad s neke površine i u potpunosti je očistimo, već drugi dan netko ponovo odbaci otpad. Zato ćemo postaviti još nadzornih kamera i pojačati kontrole pa im to zasigurno više neće biti „isplativo“ činiti. Građanima Varaždina dostupna je usluga prikupljanja otpada na području Grada putem koje mogu predati otpad davatelju javne usluge, odnosno Čistoći, ili ga predati u reciklažno dvorište, sve u okviru usluge. Ponovo apeliram da svi zajedno čuvamo okoliš i pridržavamo se zakonskih, ali i moralnih načela. Sve koji imaju saznanja ili svjedoče kršenju zakona i Odluke, molimo da to i prijave.“ – rekao je gradonačelnik.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Martinje obilježeno na novomarofskom području

  Tradicionalno, blagdan svetog Martina, zaštitnika vinara i vinogradara, obilježen je i na novomarofskom području, a i ove je godine za organizaciju proslave jednog od najveselijih vinogradarskih blagdana bila zadužena Udruga vinogradara i voćara „Pinta”, u suradnji s Gradom Novi Marofom te gradskom Turističkom zajednicom. Manifestacija je održana u nedjelju ispred Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu, a posjetitelji su se odlično zabavili uz martinjske običaje i Martinjski sajam, dobro […]

  today13/11/2023 30

  0%