play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Posjet predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića: Potpisani novi ugovori u vrijednosti preko 80 milijuna eura

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravio je danas u Varaždinskoj županiji. Svoj posjet započeo je obilaskom gradilišta dvorca Arboretum Opeka, reprezentativnog budućeg sjedišta Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi, te ga nastavio sastankom s gradonačelnicima i načelnicima s područja Varaždinske županije.

Premijer je prisustvovao potpisivanju četiri ugovara sveukupne vrijednosti preko 80 milijuna eura. Riječ je ugovoru o izgradnji Brze ceste Varaždin – Ivanec – Krapina, faza 1, odnosno izgradnji sjevernog kolnika brze ceste na dionici od Varaždina do čvorišta Cerje Tužno u dužini od 7,5 kilometara. Investicija je vrijedna 25,5 milijuna eura bez PDV-a. Potpisan je i ugovor o izvođenju radova na rotoru u Gojancu. Riječ je prvom turbo rotoru u Varaždinskoj županiji, a drugom takve vrste u Hrvatskoj čija vrijednost investicije iznosi 1,25 milijuna eura bez PDV-a. Potpisan je i ugovor o dogradnji i rekonstrukciji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Varaždin. Sporazum je vrijedan 38.898.500 eura bez PDV-a, a projektom će se dograditi i rekonstruirati postojeći uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. Ujedno, potpisan je i ugovor o izvođenju radova na uređenju korita i obale rijeke Plitvice od Varaždina do Gojanca. Projekt je vrijedan 1.550.023,50 eura bez PDV-a, te će se njime osigurati zaštita od poplava za 1164 stanovnika naselja Gojanec, Jalkovec i grada Varaždina te se omogućiti izgradnja biciklističko-pješačke staze.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković naglasio je kako svakim posjetom Varaždinskoj županiji svjedoče određenim projektima kojima se podiže kvaliteta života na sjeveru Hrvatske.

– Posljednji put kada smo bili ovdje obišli smo niz ili dovršenih ili započetih projekata vrijednih više od 100 milijuna eura. Danas, samo dva mjeseca nakon tog posjeta, svjedočimo potpisivanju ili uručenju ugovora vrijednih preko 80 milijuna eura. Također, obišli smo i Vinicu i vidjeli kako napreduju radovi na još jednom centru kompetentnosti iz poljoprivrede, koji će biti smješten u povijesnom dvorcu i arboretumu, koji je uistinu spektakularnog karaktera i izrazito je značajan za Varaždinsku županiju. Cijeli projekt je vrijedan 18 milijuna eura. Ovo govorim da vidimo koliko se ulaže u sjever Hrvatske na temelju politike ravnomjernog regionalnog razvoja svih krajeva zemlje i korištenja sredstava iz europskih izvora. Posebno je značajno što je danas potpisan ugovor za prvu dionice brze ceste između Varaždina, Ivanca, Lepoglave i Krapine, a koja će bolje povezati sjever Hrvatske – izjavio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Župan Stričak najavio je kako su uz potpisan ugovor za izgradnju prvog dijela Brze ceste od Varaždina, preko Ivanca, Lepoglave, pa sve do Krapine kao i rotora u Gojancu u pripremi još tri ugovora s Hrvatskim cestama. Nadalje, osim izgradnje nasipa uz rijeku Plitvicu projektira se još nastavak prema Vrbanovcu i u drugom smjeru prema Vidovcu i potom ugovor o izgradnji pročistača za grad Varaždin i okolnih 10 općina.

-Sam taj investicijski ciklus, svi ti iznosi koji se mjere u stotinama milijuna eura, najbolje govore o jednom zaista poprilično dinamičnom radu i Vlade RH na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, kao i lokalnih sredina, odnosno mogu reći da je područje Varaždinske županije jedno veliko gradilište. Radovi na izgradnji Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi dobro napreduju i vjerujem kako ćemo iduću školsku godinu moći omogućiti učenicima da se usele u taj prostor. Govorimo zaista o vrijednim investicijama na koje su naši građani čekali 10, 20 i 30 godina i sad se realiziraju. Svih tih investicija ne bi bilo bez pomoći države, ali i sredstava fondova Europske unije. Stoga zahvaljujem predsjedniku Vlade, našim ministrima, državnim dužnosnicima koji su se izborili za ta sredstva iz Europe da ih mi na regionalnoj i lokalnoj razini možemo iskoristiti na dobrobit naših građana – zaključio je župan Stričak.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“

  U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centara izvrsnosti Varaždinske županije i Centra izvrsnosti za hrvatski jezik za osnovne škole u Varaždinskim Toplicama je održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“. Festivalu i smotri prethodio je natječaj za lirske pjesme na kajkavskom narječju na koji su ove godine pristigla 173 pjesnička rada učenika viših razreda 42 osnovne škole […]

  today13/04/2024 5

  0%