play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Poplave i problemi u prometu i u našem kraju, sazvana sjednica Stožera civilne zaštite

Odroni, klizišta, poplave i problemi u prometu nisu zaobišli niti Varaždinsku županiju. Vatrogasci i volonteri cijelo jučerašnje poslijepodne i prošlu noć ispumpavali su vodu iz dvorišta, gospodarskih zgrada i kuća. Gradili su se zečji nasipi, pokušavala spasiti imovina. U krugu novomarofske bolnice, na jednu od zgrada i parkirani automobil srušilo se stablo, srećom nije bilo ozlijeđenih. Otvorila su se brojna klizišta, osobito na području Općine Bednja. Zbog cjelokupne situacije odnosno posljedica nastalih na području Varaždinske županije zbog velikih količina oborina danas u pola devet se sastaje Stožer civilne zaštite Varaždinske županije.

Na području Općine Cestica jučer je bilo zabrinjavajuće stanje. Došlo je do izlijevanja potoka Zajza u Dubravi Križovljanskoj, gdje su bili poplavljeni podrumi 12 kuća. U mjestu Jarki razlijao se potok Pušalitva te je 10 kuća pod vodom, a ništa boljue nije niti na području Velikog Lovrečana, Brezja Dravskog, Kolarovca, Babinca, Križovljana Radovečkog i Radovca. Djelomično poplavljen je i Dječji vrtić Zeko u Cestici. Također je došlo do klizanja tla i prekida prometa na relaciji Selci Križovljanski – Veliki Lovrečan uz graničnu cestu, zatim Natkrižovljan – Veliki Brijeg – te je prekinut promet za sva vozila na tim dionicama.  Klizište se pojavilo i u naselju Kolarovec gdje se može prometovati jednim smjerom. Već ranije je došlo do klizišta kod Miklove kapela između Malog Gradišća i Križanča i u naselju Natkrižovljan. Poplavljene su i mnoge oranice, a prati se i vodostaj rijeke Drave na području Lovrečan Otoka i Otok Virja. U ispumpavanje vode iz objekata bili su uključeni vatrogasci iz svih šest dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja  Općine Cestica.

Zbog vodostaja od 269 centimetara koliko je izmjereno danas u 7 sati na rijeci Plitvici kod Krkanca i dalje je na snazi izvanredno stanje. Redovne mjere obrane od poplave vrijede i za Plitvicu kod Vidovićevog mlina u Gornjem Kućanu gdje je vodostaj 220 centimetara, dok je pripremno stanje na snazi za rijeku Bednju kod Lepoglave gdje vodostaj iznosi 275 cm i za rijeku Bednju kod Železnice gdje je vodostaj od 5 sati porastao za 15 cm te sada iznosi 282 centimetra, navodi se na stranicama Hrvatskih voda.

 

Prema izvješću iz Hrvatskog autokluba, zbog vode na kolniku i odrona za sav promet su zatvorene: državna cesta D35 između mjesta Ivanečki Vrhovec i Stažnjevec; zatim cesta Cvetlin – Granični prijelaz Cvetlin; Žarovnica – Donja Višnjica; Šemovec – Jalžabet – Grešćevina; cesta u mjestu Kuljevčica; Breznički Hum -Jelenščak;  Breznica-Sudovec; Lipovnik – Donja Voća; Lipovnik-Novaki, Prigorec – Ivanečka Željeznica i lokalna cesta u mjestu Dubravec. Vozači se pozivaju da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama te da se pravovremeno informiraju o mogućnostima za vožnju kroz poplavom pogođena područja.

 

Foto: FB Gordana Vojnović

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Osnovnoj školi Tužno otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj

    U Osnovnoj školi Tužno danas je svečano otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj. Uređena je i opremljena u sklopu projekta Google referentne škole, a riječ je o globalnom standardu u obrazovanju iz područja računalstva i informatike. Varaždinska županija je kao osnivač škole izdvojila gotovo 80.000 eura za uređenje nove informatičke učionice, 58 računala, potrebne licence i drugo. - Unutar mjesec dana smo u tri navrata bili prvi u Hrvatskoj. […]

  today15/04/2024 6

  0%