play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Položeni vijenci i upaljene svijeće u spomen poratnim žrtvama

Pred križem koji je podignut u spomen na žrtve  poratnih stradanja i likvidacija Drugog svjetskog rata i poraća u Dravskoj šumi kraj Varaždina, u petak 27. listopada održana je komemoracija. Zajednički vijenac Grada Varaždina i Varaždinske županije položili su Gordana Marsenić, potpredsjednica Gradskog vijeća i Tin Jurak, županijski vijećnik. Vijence su položili i svijeće upalili članovi Društva za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava. Vijenac je položila i svijeću upalila u pratnji predstavnika braniteljskih udruga izaslanica ministra branitelja, Ivona Paltrinieri, ravnateljica Uprave za zatočene i nestale koja se obratila nazočnima: “Ovo je prilika da u svoje molitve uključimo i sve nestale iz Domovinskog rata i sve koji su pali za obranu Domovine. Mislim tu prvenstveno na žrtve Vukovara  i Škabrnje. Ovime istinu o Domovinskom ratu ali i o događanjima u poslijeratnom razdoblju prenosimo na mlađe generacije kako bi ih kada mi odemo netko nastavio obilježavati.”

Kako je izjavila Gordana Marsenić, potpredsjednica Gradskog vijeća,  Grad Varaždin izražava pijetet i odaje počast svim žrtvama, a spomen križ žrtvama poratnih stradanja u Dravskoj šumi koji je podignut prije dvadesetak godina bit će dogodine obnovljen. Komemoraciju je kao i svake godine povodom blagdana Svih Svetih  organiziralo  Društva za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava. Uz himnu i prigodnu pjesmu koju je otpjevao Zbor Arka, kraći govor  Franje Talana, predsjednika Društva za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava, molitvu za žrtve poraća poveo je velečasni Ivica Cujzek, župnik župe Sv. Fabijana i Sebastijana.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Grad Novi Marof nastavlja ulagati u obnovu utvrde Grebengrad

  Grad Novi Marof i ove je godine nastavio s ulaganjem u obnovu od najprepoznatljivijih kulturno-povijesnih lokacija na svom području, ali i u ovom dijelu Hrvatske – utvrde Grebengrad. Nakon što su proteklih godina za njezinu obnovu izdvojena značajna sredstva, ulaganja se nastavljaju što je potvrđeno u srijedu kada su gradonačelnik Siniša Jenkač i Marinko Hođa, direktor poduzeća Novokom potpisali ugovor o izvođenju radova na nadogradnji sjevernog zida dvorišta palasa. Nastavak […]

  today02/11/2022 96

  0%