play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Podijeljene potpore za novorođenčad s trnovečkog područja, najavljen i proračun za 2022.

Po treći puta ove godine, u prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki, organizirana je podjela novčanih potpora za novorođenu djecu s područja Općine. Ukupno je ove godine potpore dobilo 54 djece, a iznos potpora povećat će se već od sljedeće godine.

”U prijedlogu novog proračuna, predložila sam da se potpora za svako sljedeće dijete poveća za 500 kuna, nadam se da će to biti prihvaćeno od strane vijećnika”, rekla je načelnica Vitković.

Također, naglasila je kako i u novom proračunu, kao i u zadnjih 6 mjeseci, Općina naglasak stavlja upravo na potrebe mladih obitelji, kao i najmlađih stanovnika.

”Jedna od mjera koje su u novom proračunu je oslobođenje plaćanja komunalne naknade za sve mlade obitelji koje odluče graditi kuću na području Trnovca, što je značajan novac kad se kreće u gradnju stambenog objekta. Prijavit ćemo se i na natječaj za izgradnju novog vrtića koji je Trnovcu prijeko potreban. Što se još tiče vrtića, sufinanciramo troškove povećanja ekonomske cijene vrtića, što znači da povećanje cijene ide na trošak Općine, a ne roditelja. Isto tako, ove godine smo riješili problem 92 obitelji jer Općina financira 5 učiteljica koje rade u produženom dnevnom boravku za djecu od 1.- 4. razreda. Naša Općina također stipendira čak 71 studenta, sa značajnim  sredstvima – 700 kuna za studente koji studiraju izvan županije i 500 kn za studente koji studiraju u Varaždinu. U 2022. godini planiramo i zamijeniti 6 dječjih igrališta, a svake sljedeće godine, ovisno o mogućnostima, još jedno ili dva, tako da se u iduće 3 godine zamijene sva dječja igrališta. To će biti prije svega sigurna, kvalitetna igrala sa svim dozvolama i potpuno prilagođena djeci.

 

 

Osim potreba djece, u novom proračunu Općina predviđa puno više izdvajanja za sport, kulturu, da mladi mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme.

” Prijavili smo i na natječaj izgradnju ”Skate parka” koji je odobren i za što smo dobili financiranje od 100 %, što znači da Općinu neće koštati ništa. Sad čujem da bi neki vijećnici amandmanom izbacili taj projekt iz proračuna, što je stvarno suludo, budući da te novce u punom iznosu dobivamo iz EU. ” ističe Vitković.

Vitković je istaknula i kako je neugodno iznenađena amandmanom koji je dobila uoči sutrašnje sjednice Općinskog vijeća,  a kojim oporbeni vijećnici iz proračuna za sljedeću godinu žele izbaciti projekt dnevnog boravka za starije i nemoćne, koji su tražili umirovljenici s područja Općine, a za što je načelnica našla sredstva u proračunu.

”Šokirana sam ovim amandmanom jer se tiče naših umirovljenika, onih kojima smo dužni pomagati kad su u životnoj dobi kad se neki više ne mogu brinuti sami za sebe. Još me više šokira da su vijećnici predložili da se taj novac preusmjeri na mjesne odbore za financiranje druženja, odnosno fešti. Mjesni odbori jako su važni, ali mislim da je ipak dnevni boravak za starije prioritet pred održavanjem zabava.” zaključuje načelnica i ističe kako se nada da će svi vijećnici prepoznati dobre namjere za bolji život njihovih sugrađana i prihvatiti proračun koji će se pred njima naći na glasanju sutra.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Četvrt stoljeća djelovanja KUD-a Zavičaj Sračinec

  U popunjenoj velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu održan je slavljenički koncert povodom 25. godišnjice djelovanja KUD-a Zavičaj Sračinec. Kako i priliči, predstavili su se u svom najboljem izdanju, kroz pjesmu i ples.  " Sve je počelo sa zborom, prije tridesetak godina. Dvojica entuzijasta, profesori Levanić i Mežnarić, s tadašnjim župnikom Gabudom, došli su na ideju da oforme ženski pjevački zbor, s ciljem da uveliča slavlje Miholja u crkvi. Nakon […]

  today26/02/2024

  0%