play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Pod sloganom „Naš planet, naše zdravlje” varaždinska bolnica obilježila Svjetski dan zdravlja

Opća bolnica Varaždin uključila se u obilježavanje ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja pod sloganom „Naš planet, naše zdravlje”. Varaždinska bolnica ovaj je dan obilježila akcijama mjerenja tlaka i šećera u krvi te upoznavanja s pravilnom prehranom na sve tri lokacije, u Varaždinu, Novom Marofu i Klenovniku.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana zdravlja je podizanje svijesti o važnosti očuvanja planete Zemlje i zdravlja svih ljudi, a kako je pojasnio ravnatelj varaždinske bolnice Damir Poljak, promocija zdravlja je važnija no ikada. „Zajedno s Varaždinskom županijom, Sveučilištem Sjever i medicinskim školama u Varaždinskoj županiji uključili smo se u današnju akciju kako bismo promovirali važnost zdravlja i očuvanja planete Zemlje, posebno u ovo vrijeme pandemije, rata u Europi i zagađenja” – rekao je Poljak. U današnje vrijeme jedan od glavnih aktivatora bolesti je stres, a s obzirom na izazovna vremena u kojima živimo, ravnatelj Poljak naglasio je važnost očuvanja psihičkog i fizičkog zdravlja i socijalnog blagostanja. „Bez psihičkog nema ni fizičkog zdravlja i obrnuto, a također i socijalnog blagostanja zbog čega stavljamo naglasak na sve tri dimenzije koje je u današnje vrijeme izuzetno važno osvijestiti” – zaključio je Poljak.

Osim akcija mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi, te upoznavanja s pravilnom prehranom, održano je i vježbanje na otvorenom u Novom Marofu. Kako je istaknula pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić time žele osvijestiti kako svoje djelatnike, tako i građane o važnosti tjelovježbe za očuvanje zdravlja. „Stavili smo fokus i na samu prehranu jer znamo da je pravilna prehrana važna za prevenciju dijabetesa i raznih drugih bolesti te na taj način želimo potaknuti svijest o zdravom načinu života” – rekla je Sekovanić dodavši kako je itekako bitno da se na našim tanjurima nađe razno voće što žele i osvijestiti.

Protekle dvije godine nisu bile nimalo lagane za medicinske djelatnike na što se osvrnula i Sekovanić naglasivši da iako je ovo stresan period, s kolegijalnim i dobrim međuljudskim odnosima, ali i podrškom psihologa i svih potrebnih službi nastoje biti zdravi i vedrog duha. „Uz samo psihičko zdravlje važno je i tjelesno zdravlje, posebno zdrava prehrana i tjelesna aktivnost” – zaključila je Sekovanić.

bdr
bdr
bdr
qrf

qrf

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Sport

  Održana utrka Ravna gora Trail

  Ravna gora i jezero Trakošćan u subotu su ugostili natjecatelje iz cijele Hrvatske koji su se u sklopu Ravna gora traila, utrke koju organizira varaždinski klub SRD 315 Sjeverozapad, natjecali u dvije utrke različite dužine. Marko Herman, član TTK Strka, za vrijeme od 2:47:33 prošao je ciljem velike utrke Ravna gora traila u Trakošćanu, nakon što je otrčao 28 km i pri tom savladao 1300 m visinske razlike. Najbolji domaći […]

  today31/08/2021 398

  0%