play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Pod sloganom „Naš planet, naše zdravlje” varaždinska bolnica obilježila Svjetski dan zdravlja

Opća bolnica Varaždin uključila se u obilježavanje ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja pod sloganom „Naš planet, naše zdravlje”. Varaždinska bolnica ovaj je dan obilježila akcijama mjerenja tlaka i šećera u krvi te upoznavanja s pravilnom prehranom na sve tri lokacije, u Varaždinu, Novom Marofu i Klenovniku.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana zdravlja je podizanje svijesti o važnosti očuvanja planete Zemlje i zdravlja svih ljudi, a kako je pojasnio ravnatelj varaždinske bolnice Damir Poljak, promocija zdravlja je važnija no ikada. „Zajedno s Varaždinskom županijom, Sveučilištem Sjever i medicinskim školama u Varaždinskoj županiji uključili smo se u današnju akciju kako bismo promovirali važnost zdravlja i očuvanja planete Zemlje, posebno u ovo vrijeme pandemije, rata u Europi i zagađenja” – rekao je Poljak. U današnje vrijeme jedan od glavnih aktivatora bolesti je stres, a s obzirom na izazovna vremena u kojima živimo, ravnatelj Poljak naglasio je važnost očuvanja psihičkog i fizičkog zdravlja i socijalnog blagostanja. „Bez psihičkog nema ni fizičkog zdravlja i obrnuto, a također i socijalnog blagostanja zbog čega stavljamo naglasak na sve tri dimenzije koje je u današnje vrijeme izuzetno važno osvijestiti” – zaključio je Poljak.

Osim akcija mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi, te upoznavanja s pravilnom prehranom, održano je i vježbanje na otvorenom u Novom Marofu. Kako je istaknula pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić time žele osvijestiti kako svoje djelatnike, tako i građane o važnosti tjelovježbe za očuvanje zdravlja. „Stavili smo fokus i na samu prehranu jer znamo da je pravilna prehrana važna za prevenciju dijabetesa i raznih drugih bolesti te na taj način želimo potaknuti svijest o zdravom načinu života” – rekla je Sekovanić dodavši kako je itekako bitno da se na našim tanjurima nađe razno voće što žele i osvijestiti.

Protekle dvije godine nisu bile nimalo lagane za medicinske djelatnike na što se osvrnula i Sekovanić naglasivši da iako je ovo stresan period, s kolegijalnim i dobrim međuljudskim odnosima, ali i podrškom psihologa i svih potrebnih službi nastoje biti zdravi i vedrog duha. „Uz samo psihičko zdravlje važno je i tjelesno zdravlje, posebno zdrava prehrana i tjelesna aktivnost” – zaključila je Sekovanić.

bdr
bdr
bdr
qrf

qrf

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Čak 366 novozaraženih u Varaždinskoj županiji

  Nakon što je testirano 710 osoba, u Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 366 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminula je jedna osoba. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju su 102 pacijenta, od kojih je njih 11 na respiratoru. Oporavilo se 218 osoba i broj aktivnih slučajeva je 1.639. Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije cijepljenje organizira u Općoj bolnici Varaždin u dvorani 1 u podrumu Kirurgije danas i sutra od […]

  today19/01/2022 35

  0%