play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Počinje projektiranje Centralnog operacijskog bloka varaždinske bolnice, jednog od najvažnijih novih objekata u zdravstvu

Počinje izrada glavnog projekta za projekt Centralnog operacijskog bloka s pratećim sadržajima Opće bolnice Varaždin, jednog od najvažnijih novih objekata u zdravstvu Varaždinske županije koji će omogućiti bolju i kvalitetniju skrb za pacijente.

U novom objektu će biti smješteno osam modernih operacijskih dvorana, ali i jedinica intenzivnog liječenja, RTG odjel, Odjel za transfuzijsku medicinu, Medicinsko-biokemijski laboratorij i drugi sadržaji.

U prisustvu zamjenice župana Silvije Zagorec i pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ljubice Božić, ugovor o projektiranju vrijedan 1.870.850 kuna danas su u Županijskoj palači potpisali ravnatelj Opće bolnice Varaždin prim. dr. sc. Nenad Kudelić i direktorica 2K Arhitektonskog ureda d.o.o. Zagreb Jana Kocbek. Potpisivanju je prisustvovao i glavni projektant mr. sc. Davor Katušić.

– Ovo je važan korak prema realizaciji projekta izgradnje i opremanja Centralnog operacijskog bloka s pratećim sadržajima, čija je procijenjena vrijednost 405 milijuna kuna, a koji će biti financiran bespovratnim novcem Europske unije. Kao što je poznato, projekt je uvršten u Nacionalni plan oporavka i otpornosti, koji je Vlada RH uputila Europskoj komisiji, a na temelju kojeg će se moći povlačiti sredstva iz Fonda za oporavak Europske unije. Za Varaždinsku županiju je to od iznimne važnosti jer nam se ovime otvara mogućnost povlačenja 200 milijuna kuna za samu izgradnju objekta, ali i još 200 milijuna kuna za nabavu medicinske i nemedicinske opreme. Projektna dokumentacija je preduvjet za to i upravo je zato danas potpisan ovaj ugovor – istaknula je zamjenica župana Silvija Zagorec.

O opsegu posla govori podatak da će novi objekt biti bruto površine 12.000 kvadrata. Smješten će biti između Kirurgije, Neurologije, Ginekologije i budućeg Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, a sa svim tim zgradama i Internom bit će povezan toplim hodnicima.

– Sada smo ugovorili izradu glavnog projekta, projekta medicinske i nemedicinske opreme, niza elaborata te svih drugih potrebnih projekata, a rok za dovršetak je kolovoz ove godine. Na temelju te dokumentacije bit će ishođene potrebne dozvole, a projektiranje će rezultirati i izradom troškovnika s cijenama za radove i opremu potrebnih za provođenje postupaka javne nabave. Za Opću bolnicu Varaždinu je objekt Centralnog operacijskog bloka značajan jer će podići kvalitetu zdravstvenih usluga te omogućiti praćenje svih zahtjeva suvremene medicine – napomenuo je prim. dr. sc. Kudelić.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Društvu Crvenog križa Varaždinske županije gotovo 1,5 milijuna eura za projekt “Zaželi”

  Ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček potpisala je u petak, 23. veljače, ugovor u vrijednosti milijun 485 tisuća eura bespovratnih sredstava u okviru poziva „Zaželi“ za projekt “Omogućimo život u vlastitom domu“. Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i nemoćnih osoba u tri grada i šest općina s područja Varaždinske županije, te su tako županijskom Crvenom […]

  today24/02/2024 4 1

  0%