play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Počinje Ljeto u Varaždinu – doživite najbolje od ljeta uz sunce i zabavu

Ljeto u Varaždinu uz puno sunca donosi i bogato te raznoliko izdanje svima već dobro poznate manifestacije, rečeno je danas na konferenciji za novinare održanoj na Habdelićevom trgu u Varaždinu. O programu, novostima i posebnostima govorili su: zamjenik varaždinskog gradonačelnika, Miroslav Marković, direktorica Turističke zajednice grada Varaždina, Jelena Toth te dio organizatora programa koji će biti održani u sklopu Ljeta u Varaždinu.

Manifestacija je spoj kulturno-umjetničkih, zabavnih i sportskih događaja koji Varaždin populariziraju te ističu kao predvodnika kontinentalnog turizma sjeverozapadne Hrvatske. Ljeto u Varaždinu je svojevrsna uvertira najpopularnijem festivalu uličnih šetača – Špancirfestu koji će ove godine biti održan jubilarni 25. puta!

U sklopu Ljeta u Varaždinu koje će biti održano u periodu od 1. lipnja do 13. kolovoza, posjetitelje očekuje više od 140 programa na 20 lokacija koje organizira 25 organizatora i suorganizatora.

 

Na brojnim lokacijama diljem Varaždina posjetitelje očekuju raznovrsni koncerti svih glazbenih žanrova, nastupi DJ-eva, projekcije filmova na otvorenom, izložbe, ali i gastro te sportska događanja. U širokom spektru raznovrsnog programa svatko će moći pronaći nešto po svom ukusu.

 

Subotom u Varaždin! spoj je odlično prihvaćenih programa u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina, zahvaljujući kojima je Varaždin prepoznat kao atraktivna vikend destinacija. Posjetitelje tijekom ljetnih subota očekuju pomno osmišljena glazba na balkonima palače Sermage i Županijske palače u jutarnjim satima, glazbena kamperica na Korzu u prijepodnevnim i večernjim satima te popularne glazbene teme koje će odzvanjati s orgulja u varaždinskoj katedrali u izvođenju Višeslava Jaklina. Na Trgu tradicijskih obrta subote su rezervirane za radionice i prezentacije baštine varaždinskog kraja, koje će se održavati sve do kraja srpnja.

 

Za sve koji žele saznati razne zanimljivosti i legende o Varaždinu, Društvo turističkih vodiča i pratitelja grada Varaždina priprema besplatna tematska vođenja subotama od 3. lipnja pa sve do 5. kolovoza.

Subota je poznata i po smjeni straže popularnih varaždinskih Purgara, koja kreće od 11 sati a završava u podne glasnim pucnjem iz topa ispred Starog grada.

Novost su plesne radionice koje će se održavati na novootvorenom Habdelićevom trgu, u organizaciji Plesnog kluba D&B, pod vodstvom plesne instruktorice Branke Bartol. Posjetiteljima će 15.7. i 12.8. predstaviti svoj bogati plesni program latinsko američkih i karipskih plesova za djecu i odrasle.

Koncertni ured Varaždin već tradicionalno organizira brojne koncerte na trgovima, parkovima i u atriju Staroga grada, a njihovu glazbenu priču zaokružit će Fontana Blues Festival. Iz bogatog glazbenog programa izdvajamo nastupe Orkestra Greenhill big banda, Varaždinskog komornog orkestra, Varaždinskog vokalnog ansambla, Varaždinskog tamburaškog orkestra te klape Lucerne.

Ovogodišnje deveto izdanje Ljeta na omiljenom Trgu Miljenka Stančića kreće 16. lipnja uz bend Dobre vibracije, a posjetitelje očekuje 17 ljetnih večeri uz DJ glazbenu scenu i to svakog petka i subote s početkom u 21 sat.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Zasadili više od 270 lipa uz Bednju

  Udruga „Biserna dolina“ iz Grešćevine i DVD Grešćevina priključili su se nacionalnoj kampanji „Zasadi drvo, ne budi panj“ te su u tri navrata tijekom ožujka zasadili više od 270 lipa uz rijeku Bednju. Predsjednica Udruge Biserka Vudrag naglasila je da sade lipe uz obalu rijeke Bednje, uz buduću šetnicu, biciklističku i konjičku stazu koja će povezivati mjesta uz Bednju, od Ludbrega do Trakošćana. Udruga „Biserna dolina“ osnovana je prije deset […]

  today30/03/2021 377 3

  0%