play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Počinje izrada projektne dokumentacije za dogradnju i energetsku obnovu Glazbene škole u Varaždinu

U Glazbenoj školi u Varaždinu danas su potpisana tri ugovora za izradu projektno-tehničke dokumentacije za dogradnju i energetsku obnovu povijesne palače Erdödy-Patačić u kojoj ova obrazovna ustanova djeluje. Cilj je Glazbenoj školi, koju trenutno pohađa više od 850 učenika iz gotovo cijele Hrvatske, kao i inozemstva, osigurati suvremene prostorne uvjete za održavanje nastave za djecu i mlade, od vrtićke preko osnovnoškolske do srednjoškolske dobi.  

U prisustvu župana Anđelka Stričaka, resornog pročelnika Miroslava Huđeka, direktora JURA-e Mladena Jakopovića i članova Školskog odbora, ugovore je s izvođačima radova izabranima u postupku javne nabave potpisao ravnatelj Škole Davor Matačić.

– Glazbena škola u Varaždinu će 2028. godine obilježiti 200 obljetnicu rada, a naš cilj je da tu veliku obljetnicu proslavimo u novim prostorima škole. Danas su potpisana tri ugovora za izradu projektne dokumentacije, čija je ukupna vrijednost oko 130.000 eura, od čega se daleko najviše, 115.000 eura odnosi na izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta za dogradnju i energetsku obnovu. Za izradu dokumentacije osigurana su bespovratna sredstva iz Europske unije, iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost, 61 posto, dok će preostala sredstva osigurati Županija kao osnivač škole – istaknuo je župan Stričak.

Rok za izradu projektno-tehničke dokumentacije, na temelju koje će se moći ishoditi građevinska dozvola i pokrenuti projekt same dogradnje i energetske obnove, jest 31. kolovoza 2024. godine. Do kraja ove godine bi trebalo biti gotovo idejno rješenje koje će također biti predstavljeno javnosti, najavio je župan Stričak.  Za Glazbenu školu u Varaždinu ovo je jedan od povijesnih dana, napomenuo je ravnatelj Davor Matačić.  

– Škola smo s više od 850 učenika koja se želi i treba razvijati te otvarati nove programe, prije svega vezane uz plesnu umjetnost koji zahtjevaju nove i kvalitetno opremljene prostore. Umjetničko obrazovanje je posebno budući da se radi o različitim kombinacijama rada u malim i velikim grupama te o individualnoj nastavi. U našoj školi, primjerice, djeluje više orkestara i postojeći prostor ne zadovoljava naše potrebe. Sada smo potpisali ugovore za izradu dokumentacije za kompletnu energetsku obnovu te dogradnju palače Erdödy- Patačić, koja je zaštićeno kulturno dobro. Sjeverno krilo zgrade je pokazalo nemoć u praćenju svih ovih procesa. Imamo odobrenje Vijeća za kulturna dobra Republike Hrvatske da se ta građevina ukloni, čime se otvara prostor za arhitektonsku interpolaciju. Posebno nam je važno da dobijemo novu koncertnu dvoranu kakvu ova škola, Varaždinska županija i cijeli sjever Hrvatske zaslužuju – rekao je ravnatelj Matačić.

Ugovor vrijedan 115.125 eura za izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta s troškovnicima, izradu arhitektonskog snimka i analizu postojećeg stanja zgrade ravnatelj Matačić potpisao je s tvrtkama Building d.o.o. Ivanec (direktor Jerko Bošković) te Arcitec-Ivšić d.o.o. Zagreb (direktor Damir Ivšić).  Budući da je škola smještena u povijesnoj jezgri, u palači Erdödy- Patačić koja je zaštićeno kulturno dobro, izrađen će biti i Konzervatorski elaborat za što je ugovor vrijedan 10.000 eura potpisan s tvrtkom Konzervatorski projektni atelje d.o.o. iz Zagreba (direktor Marko Tokić). Uz to je ugovor vrijedan 1.187,5 eura za izradu geodetskog snimka postojećeg stanja s fotogrametrijskom snimkom potpisan s tvrtkom GIS d.o.o. iz Osijeka (direktor Predrag Ivanković).

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Održana je 15. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

  Varaždinska županija je prošlu godinu završila s viškom prihoda od 8,6 milijuna eura, a višak prihoda je prvi put nakon niza godina ostvarilo i svih šest zdravstvenih ustanova, istaknuto je danas na 15. sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, na kojoj su županijski vijećnici jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja u 2024. godini. Nagrada za životno djelo Varaždinske županije u 2024. godini je posthumno dodijeljena Petri Horvat, stradaloj u prometnoj […]

  today12/06/2024 3

  0%