play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Počinje 49. humanitarna akcija Hrvatskog Crvenog križa „Solidarnost na djelu 2021.“

U cijeloj Hrvatskoj danas počinje akcija “Solidarnost na djelu”. U organizaciji GDCK Ivanec akcija će trajati do 8. studenog 2021.

GDCK Ivanec provodi ovu humanitarnu akciju s ciljem ublažavanja ili sprečavanja mogućih uzroka socijalne isključenosti u svrhu poboljšanja uvjeta života, te osiguravanja odjeće, obuće, uvjeta školovanja i higijenskih potrepština za djecu. GDCK Ivanec akciju provodi u suradnji sa školama, vrtićima, poduzećima, građanima, volonterima! Ovisno o iznosu prikupljenih novčanih sredstava obiteljima će se izdavati vaučeri/bonovi za kupnju odjeće, obuće, školskog pribora i higijenskih potrepština za djecu iz socijalno-ugroženih obitelji.

Plan je prikupiti 20 tisuća kn za 101 dijete – korisnika Socijalnog programa GDCK Ivanec.

Ovisno o uspjehu humanitarne akcije, mogući neposredni korisnici su:

1.Obitelji s troje i više djece (od 0-18 godina) a korisnici su zajamčene minimalne naknade preko CZSS

2.Obitelji s troje i više djece (od 0-18 godina) s ukupnim prihodima u po članu kućanstva do 1.300,00 kn

3.Samohrani roditelji djece (od 0-18 godina) s ukupnim prihodima po članu kućanstva do 1.400,00 kn

4. Diskrecijsko pravo – djeca u riziku od siromaštva, a ne spadaju u gore navedene kriterije; nalaze se u nepovoljnim osobnim, socijalnim i materijalnim okolnostima

Kupnjom novčanog bona zahvalnosti ili direktnom uplatom na IBAN HR9423600001300168733 pomažete u kupnji: odjeće, obuće, školskog pribora, te higijenskih potrepština za djecu iz obitelji koje žive u siromaštvu i u riziku od siromaštva.

U akciji se prikuplja i hrana. Prikupljaju se trajne namirnice (brašno, šećer, ulje, riža, sol, tjestenina, juha, konzerve, marmelada).

Namirnice možete donijeti u GDCK Ivanec (Đure Arnolda 11, mala županijska zgrada) svakim radnom danom od 7-15 sati. Hrana će se prikupljati i u školama koje odaberu ovakav načina sudjelovanja u akciji solidarnosti. Predlažemo i poduzećima, obrtima koji se žele uključiti, da nam se jave kako bismo im osigurali potreban broj kutija sa oznakom Crvenog križa.

Letci s informacijama o humanitarnoj akciji će biti dostupni uz kasice Crvenog križa, te na mnogim javnim mjestima na čitavom području djelovanja GDCK Ivanec, kao i plakati.

Također, pozivamo građane; pratite naše web stranice, kao i FB stranicu na kojima će biti najnovije informacije o tijeku same akcije!

Svima se zahvaljujemo na uključenju u ovogodišnju akciju Solidarnosti u nadi da će biti uspješna, a u cilju pružanja pomoći djeci, djeci koja žive u obiteljima čiji su roditelji korisnici zajamčene minimalne naknade, ili u obiteljima s većim brojem djece , a koje žive s izrazito niskim prihodima, često neadekvatnim životnim uvjetima i potrebna im je pomoć.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Članovi Stožera civilne zaštite informirali javnost o stanju s koronavirusom

  Na današnjoj Konferenciji za medije Stožera Civilne zaštite Varaždinske županije koji je održani u atriju Županijske palače, članovi Stožera , načelnica Silvija Zagorec, v.d. ravnatelja Opće bolnice Varaždin Damir Poljak, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Marin Bosilj, voditelj Operativno komunikacijskog centra PU varaždinske Danijel Leskovar, voditeljica Epidemiološke djelatnosti županijskog Zavoda za javno zdravstvo Katica Čusek Adamić, dr.med, prim.Renata Krobot, dr.med. voditeljica Odjela za anesteziologiju, reanimaciju i intenzivno liječenje Opće bolnice […]

  today27/10/2021