play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Počinje 49. humanitarna akcija Hrvatskog Crvenog križa „Solidarnost na djelu 2021.“

U cijeloj Hrvatskoj danas počinje akcija “Solidarnost na djelu”. U organizaciji GDCK Ivanec akcija će trajati do 8. studenog 2021.

GDCK Ivanec provodi ovu humanitarnu akciju s ciljem ublažavanja ili sprečavanja mogućih uzroka socijalne isključenosti u svrhu poboljšanja uvjeta života, te osiguravanja odjeće, obuće, uvjeta školovanja i higijenskih potrepština za djecu. GDCK Ivanec akciju provodi u suradnji sa školama, vrtićima, poduzećima, građanima, volonterima! Ovisno o iznosu prikupljenih novčanih sredstava obiteljima će se izdavati vaučeri/bonovi za kupnju odjeće, obuće, školskog pribora i higijenskih potrepština za djecu iz socijalno-ugroženih obitelji.

Plan je prikupiti 20 tisuća kn za 101 dijete – korisnika Socijalnog programa GDCK Ivanec.

Ovisno o uspjehu humanitarne akcije, mogući neposredni korisnici su:

1.Obitelji s troje i više djece (od 0-18 godina) a korisnici su zajamčene minimalne naknade preko CZSS

2.Obitelji s troje i više djece (od 0-18 godina) s ukupnim prihodima u po članu kućanstva do 1.300,00 kn

3.Samohrani roditelji djece (od 0-18 godina) s ukupnim prihodima po članu kućanstva do 1.400,00 kn

4. Diskrecijsko pravo – djeca u riziku od siromaštva, a ne spadaju u gore navedene kriterije; nalaze se u nepovoljnim osobnim, socijalnim i materijalnim okolnostima

Kupnjom novčanog bona zahvalnosti ili direktnom uplatom na IBAN HR9423600001300168733 pomažete u kupnji: odjeće, obuće, školskog pribora, te higijenskih potrepština za djecu iz obitelji koje žive u siromaštvu i u riziku od siromaštva.

U akciji se prikuplja i hrana. Prikupljaju se trajne namirnice (brašno, šećer, ulje, riža, sol, tjestenina, juha, konzerve, marmelada).

Namirnice možete donijeti u GDCK Ivanec (Đure Arnolda 11, mala županijska zgrada) svakim radnom danom od 7-15 sati. Hrana će se prikupljati i u školama koje odaberu ovakav načina sudjelovanja u akciji solidarnosti. Predlažemo i poduzećima, obrtima koji se žele uključiti, da nam se jave kako bismo im osigurali potreban broj kutija sa oznakom Crvenog križa.

Letci s informacijama o humanitarnoj akciji će biti dostupni uz kasice Crvenog križa, te na mnogim javnim mjestima na čitavom području djelovanja GDCK Ivanec, kao i plakati.

Također, pozivamo građane; pratite naše web stranice, kao i FB stranicu na kojima će biti najnovije informacije o tijeku same akcije!

Svima se zahvaljujemo na uključenju u ovogodišnju akciju Solidarnosti u nadi da će biti uspješna, a u cilju pružanja pomoći djeci, djeci koja žive u obiteljima čiji su roditelji korisnici zajamčene minimalne naknade, ili u obiteljima s većim brojem djece , a koje žive s izrazito niskim prihodima, često neadekvatnim životnim uvjetima i potrebna im je pomoć.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Kreće uređenje jednog od najznačajnijih arheoloških nalazišta u Europi

  Jedno od najznačajnijih arheoloških nalazišta u Varaždinskoj županiji, Hrvatskoj, ali i ovom dijelu Europe sasvim sigurno je špilja Vindija. Iako se dugi niz godina pričalo o njezinom uređenju i primjerenoj zaštiti, ozbiljan iskorak napravila je ova općinska vlast na čelu s načelnicom Sanjom Kočet, a dodatan uskoro slijedi. Naime, jedan od ključnih projekata koje obuhvaća Plan razvoja Varaždinske županije do 2027. godine upravo je špilja Vindija, kojoj i Općina Donja […]

  today01/02/2023 4

  0%