play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Počeo Advent u Varaždinu

Paljenjem prve svijeće na vijencu ispred katedrale, te otvaranjem klizališta i ledenog tobogana na Kapucinskom trgu te koncertom Vanne na Korzu počeo je u subotu program Adventa u Varaždinu.

Gradonačelnik Varaždina dr. sc.  Neven Bosilj prigodom otvaranja programa Adventa novinarima je izjavio: „Moto koji cijelo vrijeme ponavljam za vrijeme ovih čudnih vremena u kojima živimo jest da treba živjeti, a ne samo postojati. Iz tog razloga smo organizirali Ljeto u Varaždinu kao jedan od rijetkih gradova s pregršt koncerata. Nakon toga smo imali Špancirfest koji je bio najveća turistička priredba u cijeloj Hrvatskoj, a poslije Trash film festivala, Kliker festivala i VBV-a, evo nam sada i Adventa. Dakle, nas ni ova vremena, ni ovi virusi, ni ove pandemije ne mogu zaustaviti. A ovaj Advent nije najveći, on je baš onakav kakav treba biti i to je moto. U ovom romantičnom gradu kakav Varaždin već sam po sebi jest, napravit ćemo romantični Advent u kojem će svi naši sugrađani ali i posjetitelji iz drugih županija moći uživati.” – izjavio je gradonačelnik Bosilj novinarima otvorivši program adventa u društvu zamjenika Miroslava Markovića, Predraga Ciglara direktora varaždinske tržnice i Jelene Toth, direktorice Turističke zajednice Grada Varaždina.

Ispred varaždinske katedrale uz molitvu i blagoslov mons. Bože Radoša, biskupa Varaždinske biskupije, na adventskom vijencu prvu je svijeću upalio gradonačelnik Neven Bosilj. Svečanost je uveličao nastup Zbora mladih „Svijetlo svijeta“ iz Ivanca.

Više o preostalim sadržajima na Adventu u Varaždinu rekla je direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth: „Ovogodišnje izdanje Adventa nadmašit će sva dosadašnja izdanja što se tiče programa, sadržaja i ljepote. Tijekom četrdeset dana Adventa koji će se održavati u povijesnoj gradskoj jezgri, za posjetitelje smo pripremili bezbroj raznovrsnih kulturnih, zabavnih i gastro sadržaja za sve generacije. Imamo dvadesetak izlagača na Trgu slobode i na Franjevačkom trgu. Ugostiteljska ponuda je na Kapucinskom trgu, Korzu i na Stančiću. Imamo na Franjevačkom trgu jedan od najvećih i vrlo atraktivnih adventskih kalendara na pročelju Županijske palače. Uz ovo klizalište, vjerujem da će ove godine jedno od najvećih atrakcija Adventa zasigurno biti kuća Djeda Mraza u Gajevoj ulici u Varaždinskoj kući.” – rekla je Jelena Toth naglasivši da će se organizator pridržavati svih epidemioloških mjera a posjetitelji koncerata subotama na Korzu morat će imati covid potvrde.

Suorganizator Adventa je Gradska tržnica čiji je direktor Predrag Ciglar izrazio zadovoljstvo dobro odrađenim poslom i konačnim izgledom ledenog parka, te zahvalio Gradu što je prepoznao Kapucinski trg kao odličnu lokaciju za ovaj sadržaj: „Ove godine imamo klizalište na 1.100 kvadratnih metara, od čega je 800 kvadrata klizalište, a 300 kvadrata staza. Posebna atrakcija za naše najmlađe i za sve one koji se žele spustiti je ledeni tobogan. Nadam se dobrom vremenu i da će svi uživati na Kapucinskom trgu. Ledeni park otvoren je do 16. siječnja, uz cijene koje se nisu mijenjale već sedam godina. Broj klizača ograničen je na 100 i epidemiološke mjere se poštuju.”

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Najavljen program Varaždinskih baroknih večeri

  51. Varaždinske barokne večeri počinju u petak 17. rujna svečanim otvorenjem koje će biti održano na Trgu kralja Tomislava, Korzu, a u slučaju lošeg vremena u varaždinskoj katedrali. Zemlja partner je Republika Slovenija. Ovogodišnji barokni festival najavljen je u atriju Staroga grada, a o programu su govorili ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, te veleposlanik Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj, Vojislav […]

  today14/09/2021 29

  0%