play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Počelo uređenje trga u Habdelićevoj ulici u Varaždinu

U Habdelićevoj ulici u Varaždinu danas, u ponedjeljak 10. listopada 2022. godine  gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković  prisustvovali su otvaranju gradilišta i početku radova na uređenju trga. Postavljanju table kojom se označava početak radova na prostoru između palače Zakmardy i Šetališta Vatroslava Jagića prisustvovali su i pročelnik Vlado Podbrežnički,  viša stručna savjetnica Martina Cesar Kelemen i predstavnici izvođača radova, tvrtke Vodogradnja d.o.o.

Na tom prostoru, koji će slijedeća četiri mjeseca biti zatvoren za pješake zbog izvođenja radova, održana je i konferencija za novinare na kojoj je gradonačelnik Bosilj istaknuo:  Konačno počinje uređenje ovog prostora koji je postao divlje parkiralište u centru grada. Sada ćemo ga urediti sukladno projektu iz 2017. godine kada je na natječaju pobijedio projekt tvrtke BIRO Space Society  d.o.o. iz Zagreba. U dogovoru s njima napravljene su određene izmjene kako bi se prilagodili novonastaloj situaciji na ovom prostoru.  – rekao je gradonačelnik  i dodao da će za uređenje trga biti korišteni materijali u skladu sa svim zahtjevima konzervatorskog zavoda te da će na trgu biti fontana koja će se po potrebi moći zatvoriti kako bi se na trgu mogli odvijati i drugi sadržaji.  Bit će tu i klupice, a posadit će se i dva drveta da se dodatno ozeleni ovaj prostor. MIslim da će Varaždin dobiti jedan novi, funkcionalni trg koji će povezivati obližnje dječje igralište iza katedrale  i Šetalište Vatroslava Jagića na jedan primjereni način. – zaključio je gradonačelnik.

Arheološki nadzor provodit će Gradski muzej Varaždin a ugovoreni iznos vrijednosti radova je 3 milijuna kuna bez uračunatog PDV-a.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Uz Dan volontera održan prijem u Županijskoj palači

  - Zašto volontiram? Kad bi svaki čovjek pomogao bar jednom čovjeku, svijet bi bio ljepše mjesto. To je moja ideja i razlog zašto volontiram, da svijet bude ljepše mjesto – rekla je Silvija Ladić Fischer, jedna od 50-ak volontera Društva Crvenog križa Varaždinske županije danas na prijemu župana Anđelka Stričaka u Županijskoj palači. Na sam Međunarodni dan volontera, 5. prosinca, župan Stričak je zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo, […]

  today05/12/2022 81

  0%