play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Počela kampanja „Odaberi svoju školu“: u srednjim školama u Varaždinskoj županiji ukupno 2.064 upisna mjesta

Za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola jučer je u Gospodarskoj školi Varaždin započela tradicionalna kampanja „Odaberi svoju školu“. Na štandovima je svoje obrazovne programe i posebnosti predstavilo 15 srednjih škola iz Varaždinske županije.

Kampanju je Varaždinska županija i ove godine organizirala zajedno sa svim osnovnim i srednjim školama te partnerima, Obrtničkom komorom Varaždinske županije, HGK – Županijskom komorom Varaždin, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i PU varaždinskom.

U Varaždinskoj županiji osme razrede ove godine završava 1.746 učenika, a ta brojka nas veseli jer je veća u odnosu na prošlu godinu. Učenici mogu odabrati obrazovni program u jednoj od ukupno 17 odgojno-obrazovnih ustanova u kojima je u novoj školskoj godini 2024./25. ukupno 2.064 upisnih mjesta. Bitno je da nije došlo do ukidanja nijednog obrazovnog programa u srednjim školama, a Županija kontinuirano ulaže značajna financijska sredstva iz proračuna kako bi stvorila vrhunske uvjete za učenike. Ponosimo se našim vrsnim profesorima, učiteljima i mentorima koji svojim radom i trudom te profesionalnošću mogu utkati temelje te pripremiti učenike za nastavak školovanja ili za tržište rada. Znamo da je znanje moć, da je pokretač razvoja društva i zaista smo ponosni na naše učenike – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek podsjetio je da se upisi provode u dva roka.
Ljetni rok završava 10. srpnja, nakon čega počinju pripreme za jesenski rok koji završava 28. kolovoza. Treba reći da niz godina naše srednje škole upisuje značajan broj učenika iz drugih županija. Ove školske godine je ukupno 719 učenika bilo iz drugih županija te se nadamo da će se taj trend nastaviti – rekao je dr. sc. Huđek.

Koje sve obrazovne programe nude srednje škole, učenici i njihovi roditelji mogu su doznati direktno od djelatnika škola, a ujedno dobiti i primjerak promotivne knjižicu „Odaberi svoju školu“ s kratkim informacijama o svakoj srednjoj školi, upisnim kvotama i rokovima.

Digitalna verzija knjižice dostupna je na linku.

Kampanja se nastavlja danas, 4. lipnja, u dvorani Osnovne škole Novi Marof od 18 do 20 sati.

U istom terminu, od 18 do 20 sati, bit će održana u srijedu, 5. lipnja, u dvorani Srednje škole Ivanec te u četvrtak, 6. lipnja u dvorani Osnovne škole Ludbreg.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Kibernetička sigurnost u Općoj bolnici Varaždin na najvišem nivou – proveden projekt vrijedan gotovo 400 tisuća eura

  U Općoj bolnici Varaždin u ponedjeljak je održana završna konferencija projekta „Izgradnja kapaciteta kibernetičke sigurnosti Opće bolnice Varaždin u skladu s nacionalnim i EU zakonodavstvom". Riječ je o projektu vrijednom gotovo 400.000,00 eura, a njegov je glavni cilj omogućiti Općoj bolnici Varaždin da zadovolji zahtjeve kibernetičke sigurnosti u skladu s hrvatskim i zakonodavstvom Europske unije. Omogućit će se to uvođenjem novih organizacijskih struktura, uspostavom postupaka za postizanje kibernetičke sigurnosti, uvođenjem […]

  today10/06/2024 54

  0%