play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Pobjednik talent showa „Max sucht den Superstar II“ Luka Kolenko iz Varaždina

Više od 80 učenika srednjih škola iz šest hrvatskih županija oduševilo je svojim izvedbama u petak u Glazbenoj školi u Varaždinu, gdje je deveti put održan talent-show na njemačkom jeziku „Max sucht den Superstar II“.

Organizatori su i ove godine bili Gospodarska škola Varaždin i udruga Ekult, a pokrovitelj Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Na kreativnom natjecanju na njemačkom jeziku srednjoškolci su izveli čak 21 točku, od čega tri scenske, a sve ostalo su bili glazbeni brojevi.Posao ocjenjivača bio je izuzetno zahtjevan, jer je trebalo izabrati najbolje među odličnima.

Prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Luka Kolenko iz Varaždina sa svojom autorskom pjesmom „Phönix – nie wiederzusehen“. Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji osvojili su učenici Srednje škole Krapina Hana Cizel i Ella Inkrat s pjesmom „Das Leben ist schön“. Drugo mjesto pripalo je učenicima Glazbene škole u Varaždinu Karli Levak i Antoniju Martinčiću koji su izveli „Wenn du zu mir kommst“, pjesmu Olivera Dragojevića prepjevanu na njemački, dok su treći bili učenici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac s izvedbom pjesme „Tage wie diese“. Među scenskim nastupima, najboljim je proglašen onaj Srednje škole Konjščina pod nazivom „O, Luka, Luka, warum bist du Luka“. Miljenikom publike proglašen je pak Martin Plavec Marković iz Gospodarske škole Varaždin koji je izveo pjesmu Bakstreet Boysa prepjevanu na njemački, „Ich will’s genau so“.

– Neopisiva je bila atmosfera na ovom devetom po redu talent showu, s toliko pozitivne energije na jednom mjestu, zajedništvom učenika, njihovih mentora i svih koji su pljeskom nagradili nastupe. Hvala Glazbenoj školi u Varaždinu na gostoprimstvu i profesionalnim nastupima učenika flaute pod vodstvom profesorice Melanije Gradečak, gitaristima profesora Morena Vincekovića te klaviristima koje je za nastup pripremila profesorica Lea Šantek, a koji su glazbom unijeli radost i u mislima skratili vrijeme iščekivanja rezultata – istaknula je ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Jasminka Kelemen.

Zahvalila je i Melaniji Klarić, voditeljici projekta „Max sucht den Superstar II“ koji povezuje i unapređuje suradnju između svih koji su zainteresirani za aktivno uključenje u rad na promociji njemačkog jezika i višejezičnosti te potiče osobni i profesionalni razvoj svih sudionika, posebno mladih.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 1

  0%