play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Pobjeda Jasmine Ilijaš na 23. Split maratonu

Protekle nedjelje, 26. veljače, u Splitu je održan 23. međunarodni Split maraton na kojem je u konkurenciji 67 žena pobijedila fantastična Jasmina Ilijaš, članica Trkačkog kluba Marathon 95 iz Varaždina. Stazu dužine 42.195 metara istrčala je u vremenu od 2:55:54 sata i tako postigla jedan od najvrijednijih rezultata u klupskoj povijesti.

Klupsku priču zaokružili su odličnim rezultatima i ostali članovi, tako je svoj osobni rekord u utrci maratona postigao Neven Jurković koji je rezultatom 2:55:58 osvojio ukupno 14. mjesto i 1. mjesto u kategoriji M45; srebrnu medalju osvojio je Mario Pongračić u kategoriji M55 dok je neuništivi Jakov Klapež bio nadmoćno prvi u kategoriji mladića od 70 i više godina. U maratonskoj utrci nastupili su još u konkurenciji žena Perica Kaniški te Saša Moslavac i Andrej Gužvinec u muškoj konkurenciji.

TK Marathon 95 imao je svoje predstavnike i u polumaratonu (21.095 metra). Za dobar rezultat pobrinula se Jasenka Martinez koja je osvojila 1.mjesto u kategoriji Ž60, a od žena nastupila je još i Danijela Kaniški.
Kod muškaraca najbolji iz kluba bio je Nino Banovec koji je rezultatom 1:35:22 zauzeo 74. mjesto, a utrku su još uspješno završili Kovačević Matija, Levanić Branko, Težački Darko i Stecević Mladen.

Ne zaboravimo štafetu u sastavu Lidija Vrbanić, Lidija Levačić, Anđelko Kušćer i Mario Šoštarić, koja je maratonsku dužinu savladala za 3:39:00 i u kategoriji mješovitih štafeta (2 žene i 2 muškarca) osvojila 3.mjesto.

Iz kluba poručuju „Nima Splita do Splita“ i naravno ponovilo se i slijedeće godine.

Kompletne rezultate možete pronaći na www.splitmarathon.com

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Osobama oboljelima od Parkinsonove bolesti pomaže igranje stolnog tenisa

  U Varaždinskoj županiji, prema procjenama, od 500 do 700 osoba boluje od Parkinsonove bolesti, čiji uzrok do danas nije u potpunosti utvrđen. Kako igranje stolnog tenisa pomaže pacijentima oboljelima od te kronične neurodegenerativne bolesti mozga i zašto je poželjno da se bave tim sportom, bila je tema predavanja koje su danas u Županijskoj palači održali predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije doc. prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač, specijalist neurolog, i […]

  today13/07/2023 46

  0%