play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Pjesnički susret „Kolovrat riječi“ i ove godine okuplja velik broj pjesnika

Osmišljen kao godišnji susret pjesnika koji u Ivanec dolaze iz svih krajeva sjeverozapadne Hrvatske kako bi uživali u stihovima, ali i upoznali geografsko – etnološke ljepote ivanečkoga kraja, pjesnički događaj „Kolovrat riječi“ ove će se godine održati šesti put.

 

Inicijatori ovog kulturnog događaja, koji nije statičan već ima unaprijed određenu pjesničku rutu po ivanečkom kraju, su ivanečki pjesnici Darko Foder i Ljiljana Vuglač koji su „Kolovrat“ uz pomoć drugih ivanečkih zaljubljenika u poeziju, ponajprije Josipa Kraša i Ivana Kušteljege, dosad organizirali pet puta, od toga jednom virtualno.

 

Ove se godine „Kolovrat riječi“ organizira u subotu 20. kolovoza.

 

Okupljanje počinje u 15 sati u Muzeju planinarstva u Ivancu, a nastavlja se od 16 sati u Salinovcu gdje će se moći uživati u programu koji za tu priliku pripremaju članovi KUD-a „Salinovec“. Iduća pjesnička točka će biti Lovački dom Lovačkog društva „Šumski zec“ iz Margečana kamo se stiže oko 17 sati, te će se tada moći saznati informacije o društvu i lovstvu, o utvrdi Gradišće i o zanimljivom turističkom lokalitetu „Vražjem stolčeku“. Sudionici „Kolovrata“ potom će krenuti prema Beli i naposljetku se zaustaviti u Margečanu kod vodenice gdje će se predstaviti aktivnosti Udruge „Margareta“. Na svakoj od četiri planirane pjesničke točke govorit će se stihovi pjesnika koji i ove godine u velikom broju stižu na ovaj događaj.

 

Svoj dolazak je potvrdilo više od trideset pjesnika koji će subotnje poslijepodne i večer provesti na nešto drugačijem pjesničkom susretu koji će moderirati Ljiljana Vuglač i Darko Foder, ovogodišnji organizatori „Kolovrata“.

 

U slučaju kiše, događaj se ne odgađa.

 

Podupiratelji ovogodišnjeg „Kolovrata riječi“ su: Grad Ivanec, Turistička zajednica Grada Ivanca, KUD Salinovec, Lovačko društvo Šumski zec Margečan i Udruga građana Margareta Margečan.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Na biciklijadi „Lajk za bajk” sudjelovalo stotinu biciklista

  Stotinu biciklista svih generacija odazvalo se pozivu na sudjelovanje u još jednoj topličkoj biciklijadi, a jubilarno 10. izdanje popularne manifestacije „Lajk za bajk” u Varaždinskim Toplicama održano je u subotu. Na rutu dugu 30 kilometara biciklisti su krenuli s Topličke šetnice, a nakon što su prošli ulicama grada, nastavili su pedaliranje prema Hrastovcu, Čurilovcu, Škarniku, Lovrentovcu, Svibovcu, Jalševcu, Gornjoj i Donjoj Poljani te Grešćevini gdje je bicikliste na trgu dočekala […]

  today12/07/2021 41

  0%