play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Pjesnički susret „Kolovrat riječi“ i ove godine okuplja velik broj pjesnika

 

Osmišljen kao godišnji susret pjesnika koji u Ivanec dolaze iz svih krajeva sjeverozapadne Hrvatske, pjesnički događaj „Kolovrat riječi“ ove će se godine, u subotu, 8. srpnja, održati sedmi put. Okupljanje počinje u 14 sati u Muzeju planinarstva u Ivancu, a program se nastavlja po pjesničkim točkama. Polazište je Muzej planinarstva gdje se uz pozdravne riječi organizatora, ivanečkih pjesnika Darka Fodera i Ljiljane Vuglač,  očekuje i obraćanje zamjenika gradonačelnika Grada Ivanca Marka Friščića. Uslijedit će predstavljanje pjesnika i čitanje pjesma slobodnih tema. Druga je točka željeznička stanica u Ivancu gdje će se govoriti autorski pjesnički radovi tematski vezani uz putovanja i prijevozna sredstva, a osobito uz vlakove. Potom će se pjesnička družina uputiti prema Jerovcu do tradicijskog lončarskog obrta „Mecena“ gdje će pjesnike dočekati vlasnik Matija Kuća koji će ih upoznati s „lončarenjem i lončarijom“, specifičnim upravo za jerovski i bedenski kraj. Shodno tome, govorit će se stihovi vezani uz tradiciju, narodne običaje i autohtona jela. Posljednja pjesnička točka je u Bedencu ispred Etno kuće gdje će pjesnike pozdraviti Stjepan Petak, predsjednik Udruge za sport i rekreaciju Bedenec i članica Udruge Draženka Stančić koja će govoriti o postavu Etno kuće. Pjesnici će nakon razgledavanja govoriti pjesme slobodne tematike, a  uslijedit će druženje uz glazbu i gastronomske delicije koje pripremaju članovi Udruge za sport i rekreaciju Bedenec.

Stihove će govoriti 34 pjesnika koji u ivanečki kraj stižu iz Rijeke, Zagreba i zagrebačkog prstena, Hrvatskog Zagorja, te iz novomarofskog i šireg varaždinskog kraja.  Program će moderirati organizatori ovog pjesničkog događaja Ljiljana Vuglač i Darko Foder. Podupiratelji ovogodišnjeg „Kolovrata riječi“ su: Grad Ivanec, Turistička zajednica grada Ivanca, Keramika Mecena, te Udruga za sport i rekreaciju Bedenec.

 

 

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nestala je Ivana Ivanušec Koren, pomozite ju pronaći

  Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu , rođene 25. travnja 1992. godine u Varaždinu. Prema prijavi supruga, on je navedenu istog dana oko 7.50 sati, dovezao na posao u Gortanovu ulicu u Varaždinu. Nakon toga je obaviješten da nije došla na radno mjesto te joj se gubi svaki trag. Ivana Ivanušec Koren visoka je oko 170 cm, srednje tjelesne građe, kestenjaste ravne kose, smeđih očiju. U trenutku nestanka […]

  today13/03/2021 79

  0%