play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Petrijanečki učenici ugostili književnika Kristiana Novaka

Učenici i učitelji Osnovne škole Petrijanec u srijedu su, 29. svibnja ugostili jednog od najtraženijih suvremenih hrvatskih autora – pisca čiji je posljednji roman Slučaj vlastite pogibelji stavljen kazališne daske i prije nego je izdan, a na policama knjižara uglavnom rasprodan – književnika Kristiana Novaka.

U učionici na otvorenom učenici su čitali u sumrak, predstavljajući time završne aktivnosti projekta “S Kristianom Novakom do čitanja u sumrak” koji je osmislila i u suradnji s predmetnim učiteljima provela vjeroučiteljica Anja Kremenić.

Novak je bio vidno oduševljen dječjim talentom i entuzijazmom te iznenađen programom čitanja njegovih djela, glume, glazbe i pjesme koji su njemu u čast pripremili učenici vođeni predmetnim učiteljima hrvatskoga jezika, vjeronauka, glazbene i likovne kulture. U razgovoru je otkrio male tajne književnog zanata, ispričao poneku anegdotu iz školskih dana, govorio o svom književnom putu i uspjehu te istaknuo kako je važno poticati djecu da čitaju, da što manje koriste mobitele jer tehnologija je dobar sluga, ali loš gospodar.

Susret je koordinirala učiteljica hrvatskoga jezika Željka Rabuzin koja je prije tri godine započela ovu aktivnost koja okuplja učenike, učitelje, roditelje i goste škole. Čitanju se posebno raduje i ravnateljica Valerija Paljak jer je škola u Petrijancu jedinstvena po tome što čitajući u sumrak uspavljuje Sunce.

Dodajmo i kako ovu aktivnost podupiru roditelji, lokalna zajednica, gosti i prijatelji škole.
Jer čitanje je kao zrak, a Novak je “mrak”! – poručuju iz škole.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Hrvatskom saboru predstavljeni rezultati ankete o korištenju energetskih pića među učenicima Varaždinske županije

  U Hrvatskom saboru u četvrtak su predstavljeni rezultati ankete o korištenju energetskih pića među učenicima osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije, nakon čega je o toj temi održan i okrugli stol. Riječ je o anketi provedenoj na inicijativu Savjeta za zdravlje Varaždinske županije na reprezentativnom uzorku većem od 5.300 učenika, a koja je pokazala zabrinjavajuće rezultate prema kojima energetska pića konzumira 65 posto učenika osnovnih škola i 85 posto učenika […]

  today02/12/2022 348

  0%