play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Petrijanečki glazbenici ponovo briljirali

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, krovne udruge kulturno- umjetničkog amaterizma, održane su Državne smotre malih vokalnih sastava te tamburaških orkestara i sastava.
23.listopada održan je 19.Susret hrvatskih malih vokalnih sastava u Koprivnici. U kategoriji slobodnih stilova i žanrova Varaždinsku županiju predstavljala je Ženska vokalna skupina „Erato“ KUD-a Petrijanec. Sekcija djeluje pod vodstvom profesorice Melite Bešvir. Skupina je na natjecanju nastupila sa četiri skladbe: „ Ave Marija“, „Zagorska“, „ Oprosti“ te „ An Irish blessing“ te osvojila brončanu plaketu.

Tamburaški sastav KUD-a Petrijanec predstavljao je Varaždinsku županiju u kategoriji koncertnih sastava na 29. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu, 6.studenog, te osvojio srebrnu plaketu. Pod stručnim ravnanjem gospodina Franje Plantaka sastav se predstavio sa dvije skladbe: „ Pjesma bez riječi“ te „Tempa“. Kvaliteti rada i stručnom vođenju Tamburaškog sastava govori u prilog da je ovo njihov već treći plasman ( 2015., 2017.,2022.), dok je Ženskoj vokalnoj skupina „Erato“ ovo drugi plasman na Državnu smotru ( 2020., 2022.).

„Koristim ovu priliku da zahvalim Kulturno-umjetničkom društvu Općine Petrijanec što su aktivni na svim manifestacijama koje organiziramo, te da im čestitam na angažmanu koji su uložili i naravno na uspjehu, kako naša Ženska vokalna skupina “Erato” tako i naši tamburaši. Čestitam njihovim voditeljima Meliti Bešvir i Franji Plantaku na svom trudu i organizaciji, promociji općine Petrijanec kako u Hrvatskoj tako i šire.“ – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Predstavljen idejni projekt podvožnjaka Supilova – Wissertova

  U Gradskoj vijećnici predstavljen je idejni projekt podvožnjaka Supilova – Wissertova, a riječ je o prometnom rješenju koji bi spojio istočni i zapadni dio Varaždina, problemu koji godinama muči građane iza Kućanske rampe. Idejni projekt predstavili su gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, njegov zamjenik Miroslav Marković, direktor tvrtke VIA PLAN Igor Mrak te direktor tvrtke Varkom Bruno Ister. Predviđeni zahvat obuhvaća prostor Ulice Frana Supila, Ulice Adolfa Wieserta i prostor Željezničkog […]

  today20/06/2022 14

  0%