play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Petrijanečki glazbenici ponovo briljirali

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, krovne udruge kulturno- umjetničkog amaterizma, održane su Državne smotre malih vokalnih sastava te tamburaških orkestara i sastava.
23.listopada održan je 19.Susret hrvatskih malih vokalnih sastava u Koprivnici. U kategoriji slobodnih stilova i žanrova Varaždinsku županiju predstavljala je Ženska vokalna skupina „Erato“ KUD-a Petrijanec. Sekcija djeluje pod vodstvom profesorice Melite Bešvir. Skupina je na natjecanju nastupila sa četiri skladbe: „ Ave Marija“, „Zagorska“, „ Oprosti“ te „ An Irish blessing“ te osvojila brončanu plaketu.

Tamburaški sastav KUD-a Petrijanec predstavljao je Varaždinsku županiju u kategoriji koncertnih sastava na 29. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu, 6.studenog, te osvojio srebrnu plaketu. Pod stručnim ravnanjem gospodina Franje Plantaka sastav se predstavio sa dvije skladbe: „ Pjesma bez riječi“ te „Tempa“. Kvaliteti rada i stručnom vođenju Tamburaškog sastava govori u prilog da je ovo njihov već treći plasman ( 2015., 2017.,2022.), dok je Ženskoj vokalnoj skupina „Erato“ ovo drugi plasman na Državnu smotru ( 2020., 2022.).

„Koristim ovu priliku da zahvalim Kulturno-umjetničkom društvu Općine Petrijanec što su aktivni na svim manifestacijama koje organiziramo, te da im čestitam na angažmanu koji su uložili i naravno na uspjehu, kako naša Ženska vokalna skupina “Erato” tako i naši tamburaši. Čestitam njihovim voditeljima Meliti Bešvir i Franji Plantaku na svom trudu i organizaciji, promociji općine Petrijanec kako u Hrvatskoj tako i šire.“ – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Ulaznice za varaždinske bazene vraćene na staro

  Zbog poskupljenja uzrokovanih prelaskom na euro i velikih inflatornih pritisaka na standard građana, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj je zatražio od uprave Gradskih bazena vraćanje cijena ulaznica za građane na one koje su vrijedile do 31. prosinca prošle godine. Cijene ulaznice za korištenje varaždinskih gradskih bazena tako će od 1. veljače ove godine   biti vraćene na staro. Tako će primjerice sat vremena za odraslu osobu ponovo umjesto 3 stajati eura 2,40 eura, […]

  today19/01/2023 52

  0%