play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Petrijanečki glazbenici ponovo briljirali

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, krovne udruge kulturno- umjetničkog amaterizma, održane su Državne smotre malih vokalnih sastava te tamburaških orkestara i sastava.
23.listopada održan je 19.Susret hrvatskih malih vokalnih sastava u Koprivnici. U kategoriji slobodnih stilova i žanrova Varaždinsku županiju predstavljala je Ženska vokalna skupina „Erato“ KUD-a Petrijanec. Sekcija djeluje pod vodstvom profesorice Melite Bešvir. Skupina je na natjecanju nastupila sa četiri skladbe: „ Ave Marija“, „Zagorska“, „ Oprosti“ te „ An Irish blessing“ te osvojila brončanu plaketu.

Tamburaški sastav KUD-a Petrijanec predstavljao je Varaždinsku županiju u kategoriji koncertnih sastava na 29. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu, 6.studenog, te osvojio srebrnu plaketu. Pod stručnim ravnanjem gospodina Franje Plantaka sastav se predstavio sa dvije skladbe: „ Pjesma bez riječi“ te „Tempa“. Kvaliteti rada i stručnom vođenju Tamburaškog sastava govori u prilog da je ovo njihov već treći plasman ( 2015., 2017.,2022.), dok je Ženskoj vokalnoj skupina „Erato“ ovo drugi plasman na Državnu smotru ( 2020., 2022.).

„Koristim ovu priliku da zahvalim Kulturno-umjetničkom društvu Općine Petrijanec što su aktivni na svim manifestacijama koje organiziramo, te da im čestitam na angažmanu koji su uložili i naravno na uspjehu, kako naša Ženska vokalna skupina “Erato” tako i naši tamburaši. Čestitam njihovim voditeljima Meliti Bešvir i Franji Plantaku na svom trudu i organizaciji, promociji općine Petrijanec kako u Hrvatskoj tako i šire.“ – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Kreće izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju dvorane OŠ Bisag

  U Županijskoj palači u Varaždinu su potpisani ugovori o izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju školske sportske dvorane Osnovne škole Bisag. Ugovore ukupno vrijedne oko 85.000 eura s izvođačima izabranima u postupku javne nabave potpisala je ravnateljica Osnovne škole Draženka Švelec-Juričić, a u prisustvu zamjenice župana Silvije Zagorec, pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslava Huđeka i načelnika Općine Breznica Stjepana Krobota. Zamjenica župana Silvija […]

  today11/10/2023 98

  0%