play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Petrijanečka jesenska večer 2022.

Nakon dvije godine pauze, u subotu 29.listopada održana je još jedna „Petrijanečka jesenska večer“. Ovu kulturno-zabavno-gurmansku manifestaciju organizirala je Općina Petrijanec u suradnji s Mjesnim odborima te udrugama s područja općine ali i šire.

Na samom početku prisutnima se obratio načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec zahvalivši svima koji su sudjelovali u organizaciji ali i svima koji su odlučili subotnje popodne provesti u Petrijancu. Program je započeo STAND UP predstavom Kerekesh teatra, „Dobra večer, došao sam po vašu kćer“ a nastavio se kulturno umjetničkim programom koji je osmislio KUD Petrijanec. Tako su u šatoru ispunjenom do posljednjeg mjesta, prvo nastupili najmlađi izvođači – folklorna sekcija Dječjeg vrtića Bambi. Zatim su se predstavili pjevački zbor Udruge umirovljenika Općine Petrijanec, folklorna sekcija KUD-a Petrijanec, folklorna sekcija KUD-a Benedikt iz Svibovca Podravskog, KUD Vinica te KUD Leščeček iz Slovenije.

Da ne ponestane vrućih, pečenih kestena brinuli su se članovi UDVDR Ogranak Varaždin – Klub Petrijanec dok su članovi društava iz VZO Petrijanec bili zaduženi za logistički dio i tekuća pitanja.
Za veoma bogatu gastronomsku ponudu pobrinuli su se Lovačko društvo „Šljuka“ Petrijanec, Sportsko ribolovno društvo Općine Petrijanec, Udruga veterana i branitelja domovinskog rata Općine Vidovec, DVD Družbinec, Mjesni odbor Nova Ves, Mjesni odbor Majerje, DVD Družbinec, Mjesni odbor Strmec Podravski zajedno sa svojim DVD-om. Uz nezaobilazne kestene, posjetitelji su mogli uživati u lovačkom gulašu, šaranu na rašljama, fiš paprikašu, sekelji gulašu, kotlovini, odojku, palačinkama, lepinjama, domaćim štruklima i tradicionalnim kolačima.
Svoje djelovanje, radove i proizvode predstavili su i ILCO Savez, Tilia Nova – Udruga za pomoć lokalnoj zajednici, Osnovna škola Petrijanec, Udruga umirovljenika Općine Petrijanec, Udruga uzgajivača zagorskog purana Varaždinske županije i Oldtimer klub Varaždin 2. Organizaciji je pomogla Turistička zajednica“Sjever Zagorja“ a nakon službenog programa okupljene su zabavljali tamburaši.
Ova manifestacija okuplja sve generacije posjetitelja a ovogodišnji prihod od donacija namijenjen je DVD-u Petrijanec za kupnju novog navalnog vozila. Općina Petrijanec
zahvalila je svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji „Petrijanečke jesenske večeri“ ali i svima koji su subotnje popodne odlučili provesti u Petrijancu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Načelnik Mirko Korotaj održao prijem za 13-ero novorođene djece i njihove roditelje

  U općini Cestica je od siječnja ove godine novorođeno 13-ero djece, šest djevojčica i sedam dječaka. Za njih i njihove roditelje načelnik Mirko Korotaj pripremio je u srijedu, 19.06.2024. godine prijem i darivanje jednokratne novčane pomoći u iznosu od 270,00 eura po novorođenom djetetu. Jednokratna novčana potpora za novorođenče predstavlja značajnu financijsku pomoć koja se isplaćuje roditeljima kako bi podržala troškove djeteta. Načelnik je ovim putem upoznao nazočne s aktivnostima […]

  today25/06/2024 6

  0%