play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Pedesetak branitelja na generalnoj probi u varaždinskom kazalištu

Na sinoćnjoj generalnoj probi predstave Majka Hrabrost i njezina djeca, koja će večeras biti premijerno odigrana na Velikoj sceni varaždinskog kazališta, bilo je i pedesetak branitelja i članova njihovih obitelji.

Članove braniteljskih udruga na generalnu probu ove antiratne drame Bertolta Brechta pozvao je njen redatelj Krešimir Dolenčić.

– To je ipak Brechtov teatar, publika je ovdje lice i bilo mi je jako stalo da ljudi dođu na probu, važno nam je da razgovaramo – istaknuo je Krešimir Dolenčić, koji je uoči i nakon izvedbe razgovarao s publikom o ovoj potresnoj Brechtovoj drami.

 

Publiku koja je sinoć pogledala generalnu probu Majke Hrabrost predstava je očito duboko ganula.

-Predstava je jako zahtjevna, drugačija je i snažna. Moram pohvaliti glumce, svi su bili izvrsni, ne samo Ljiljana Bogojević kao Majka Hrabrost, koja je bila maestralna. Fantastični su bili i braća Eldan, Hana Hegedušić i Barbara Rocco, režija je također izvrsna,kao i glazba koja je potencirala dojmove. Mislim da je predstava na publiku ostavila snažan dojam – rekla je nakon sinoćnje generalne probe Sunčica Križan – Kadi.

Ova antiratna drama duboko se je dojmila i branitelje, među kojima su bili i pripadnici varaždinskih Puma, Roda, 104. Brigade, Tigrova i drugih postrojbi, djeca branitelja i članovi obitelji poginulih branitelja.

-Predstava je moćna i dinamična, na momente i potresna. Snažno se je dojmila publici, a posebno nama braniteljima, koji smo tu antiratnu dramu doživjeli na svoj način – istaknuo je Danijel Kadi.

Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade PUMA, posebno je naglasio odličnu dugogodišnju suradnju koju ova veteranska udruga ima s Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu.

-Večeras smo vidjeli snažnu i potresnu predstavu, izvrsnu režiju i sjajnu glumu cijele glumačke ekipe. Drago mi je da su branitelji i članovi njihovih obitelji imali priliku vidjeti ovu sjajnu antiratnu dramu – naglasio je Robert Puja.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Ostvarena potpora za više od milijun kuna vrijedan projekt unaprjeđenja usluga za djecu u DV Lepoglava

  Gradonačelnik Marijan Škvarić je na prigodnoj svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, iz ruke predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, primio Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. - 2020. godina, a za projekt "Unaprjeđenje usluga za djecu u Dječjem vrtiću Lepoglava". Ukupna vrijednost navedenog projekta je 1.120.338 kuna, a Grad Lepoglava ostvario je pravo na najveći mogući […]

  today27/12/2021 56

  0%