play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Pčelari su ivanečkoj školi donirali 45 kilograma meda

U povodu Dana Planeta Zemlje članovi Pčelarske udruge Čmalico iz Bednje, u suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, posjetili su Osnovnu školu Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca. Nakon akcije čišćenja okoliša škole, djeca su u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje pokazala u interaktivnoj radionici svoje znanje o pčelama i pčelinjim proizvodima, te važnosti pčela za dobrobit okoliša i biološku raznolikost.

Posebno zadovoljstvo bilo je čuti koliko su djeca osviještena o zaštiti okoliša i načinima na koje je moguće pridonijeti zaštiti okoliša. Čisti okoliš je preduvjet za život oprašivača, a samim time i za kvalitetan život čovjeka.

Veliki broj najviših priznanja za kvalitetu meda, koju su na renomiranim natjecanjima osvojili članovi Pčelarske udruge Čmalico, dokaz je da je naš okoliš još uvijek očuvan i čist. Zajednički interes svih nas je da takav i ostane.

Djeca su mogla isprobati različite vrste meda koje proizvode članovi PU Čmalico, kao i upoznati se s dugim pčelinjim proizvodima i opremom koja se koristi u radu s pčelama. Dobro raspoloženje i dječji smijeh najbolji su dokaz koliko je druženje s pčelarima bilo uspješno.

Na kraju su pčelari Pčelarske udruge Čmalico  ivanečkoj školi donirali više od 45 kg raznovrsnog domaćeg meda koji će se koristiti za potrebe školske kuhinje.

Med su donirali Marijan Vusić iz Vuglovca, Kristijan Kolarić iz Prigorca, Željko Mavrek iz Ivanca, Zvonko Galić iz Žarovnice, Mavro Ferek iz Rinkovca i Milan Vukovski iz Bednje.

Ravnatelj škole Damir Jagić zahvalio je pčelarima na donaciji i pohvalio rad udruge, te njihov angažman u radu s najmlađima.
Iskazana je obostrana želja za daljnjom suradnjom i nada da se će ista nastaviti u budućnosti.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nove biciklističke staze u Šenoinoj ulici u Varaždinu

  U sklopu aktivnosti Grada Varaždina u Europskom tjednu mobilnosti, u četvrtak 21. rujna 2023. godine u Ulici Augusta Šenoe predane su na upotrebu građanima i puštene u promet nove biciklističke staze. Na mjestu parkirališta za automobile, iscrtane su dvosmjerne staze koje su stupićima odijeljene od kolnika za automobile. O novom prometnom rješenju u centru grada govorio je Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina: Na ovom dijelu uvijek je bilo parkiralište […]

  today21/09/2023 5

  0%