play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Pčelari su ivanečkoj školi donirali 45 kilograma meda

U povodu Dana Planeta Zemlje članovi Pčelarske udruge Čmalico iz Bednje, u suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, posjetili su Osnovnu školu Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca. Nakon akcije čišćenja okoliša škole, djeca su u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje pokazala u interaktivnoj radionici svoje znanje o pčelama i pčelinjim proizvodima, te važnosti pčela za dobrobit okoliša i biološku raznolikost.

Posebno zadovoljstvo bilo je čuti koliko su djeca osviještena o zaštiti okoliša i načinima na koje je moguće pridonijeti zaštiti okoliša. Čisti okoliš je preduvjet za život oprašivača, a samim time i za kvalitetan život čovjeka.

Veliki broj najviših priznanja za kvalitetu meda, koju su na renomiranim natjecanjima osvojili članovi Pčelarske udruge Čmalico, dokaz je da je naš okoliš još uvijek očuvan i čist. Zajednički interes svih nas je da takav i ostane.

Djeca su mogla isprobati različite vrste meda koje proizvode članovi PU Čmalico, kao i upoznati se s dugim pčelinjim proizvodima i opremom koja se koristi u radu s pčelama. Dobro raspoloženje i dječji smijeh najbolji su dokaz koliko je druženje s pčelarima bilo uspješno.

Na kraju su pčelari Pčelarske udruge Čmalico  ivanečkoj školi donirali više od 45 kg raznovrsnog domaćeg meda koji će se koristiti za potrebe školske kuhinje.

Med su donirali Marijan Vusić iz Vuglovca, Kristijan Kolarić iz Prigorca, Željko Mavrek iz Ivanca, Zvonko Galić iz Žarovnice, Mavro Ferek iz Rinkovca i Milan Vukovski iz Bednje.

Ravnatelj škole Damir Jagić zahvalio je pčelarima na donaciji i pohvalio rad udruge, te njihov angažman u radu s najmlađima.
Iskazana je obostrana želja za daljnjom suradnjom i nada da se će ista nastaviti u budućnosti.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U sklopu Osnovne škole Kneginec Gornji otvoren prometni poligon

  S ciljem ranog razvijanja prometne kulture koja će doprinijeti većoj sigurnosti djece u prometu, u sklopu Osnovne škole Kneginec Gornji otvoren je prometni poligon. Inicijativa o pokretanju i uređenju poligona potekla je od Općine Gornji Kneginec, za čije radove je utrošeno 13.686,13 eura koje je osigurala Varaždinska županija.   Načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški istaknuo je kako se ovim projektom želi podići prometna osviještenost kod najmlađih, a shodno tome […]

  today20/06/2024 2

  0%