play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Paljenjem prve adventske svijeće i tradicionalnim godišnjim koncertom KUD-a Toplice započelo adventsko vrijeme u Varaždinskim Toplicama

U Varaždinskim Toplicama i ove je godine organiziran prigodan adventski program – Toplička božićna priča, pa je tako uoči prve adventske nedjelje, u subotu navečer na glavnom topličkom trgu upaljena prva adventska svijeća, koju je blagoslovio župnik Siniša Dudašek,

Za glazbeni dio bio je zadužen Emerik Matkun, dok je Udruga vinogradara sv. Martin bila zadužena za kuhano vino i kobasice za sve prisutne.

Osim paljenja adventske svijeće, svoj godišnji koncert je u kongresnoj dvorani u Minervi održao KUD Toplice, a kako je istaknula predsjednica KUD-a Silvia Matkun, svoje umijeće su na koncertu pokazale sve grupe iz KUD-a, dok su gosti ove godine bila djeca iz Dječjeg vrtića Tratinčica.

– Nastupa zbor, dječji folklor, odrasli foklor i tamburaši. Iz KUD-a nastupa 40-etak članova, dok djece iz Dječjeg vrtića ima oko 35 – rekla je Matkun te istaknula kako je godišnji koncert prilika za pokazati ono što su uvježbavali tokom cijele godine.

Da je ispred nas vrijeme mira, zajedništva i nade istaknula je toplička gradonačelnica Dragica Ratković.

– I ove će godine naša Toplička božićna priča biti sadržajno bogata. Nadam se, a i vjerujem da će kao i prošle godine, i ovoga puta biti odlična predblagdanska atmosfera koja će donijeti veselje, smijeh i radost našim sugrađanima – rekla je gradonačelnica Ratković te istaknula kako su članovi KUD-a godišnjim koncertom ponovno pokazali da su vrijedni i marljivi.

– Naš KUD je vrlo aktivno društvo koje sudjeluje u svim važnim događanjima u gradu i zato mi je izuzetno drago da svi ostali imaju priliku na godišnjem koncertu vidjeti koliko su dobri. Dvorana je ponovno bila dupkom puna i mislim da je to jedan prekrasan poklon našim sugrađanima u predblagdansko vrijeme – istaknula je gradonačelnica.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Imenovanja i razrješenja u Varaždinskoj biskupiji

  Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u četvrtak, 20. srpnja, u biskupskom ordinarijatu u Varaždinu svećenike kojima su, njegovom odlukom o imenovanjima i razrješenjima u Varaždinskoj biskupiji 2024. godine, dodijeljena nova zaduženja i službe. Biskup im je tom prigodom podijelio dekrete o novim službama. U Varaždinskoj biskupiji odlukom mons. Bože Radoša došlo je do sljedećih imenovanja i razrješenja: Vlč. Josip Biškup, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Nikole biskupa […]

  today24/07/2024 2

  0%