play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ovogodišnje Antunovo v Marofu nadmašilo sva očekivanja

Nakon dvije pandemijske godine Antunovo v Marofu vratilo se u svom punom sjaju. Sport, koncerti, pjesničke večeri, dječji kutak, smotra folklora, brojni izlagači i oldtimeri samo su dio onog u čemu su posjetitelji mogli uživati ovog vikenda. Udarni vikend u Novom Marofu zatvoren je 19. Folklornim festivalom, Malonogometnim turnirom Ožujsko kup i koncertom Gazda, a u parku ispod Kulturnog centra Ivan Rabuzin po prvi puta je održana i pjesnička večer pod nazivom Poet fest in Marof est.

Zadovoljan s ovogodišnjom manifestacijom je i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač koji je naglasio kako je siguran da su svi posjetitelji uživali u doista bogatom programu i brojnim koncertima vrhunskih izvođača.

S obzirom da su se zadnji dan središnjeg dijela proslave od jutra održavale smotre te da su posjetitelji osim koncerta i pjesničke večeri mogli razgledati i izložbu oldtimera uz pratnju odlične rockabilly glazbe organizatori s pravom kažu kako je tu bilo ponešto za svakoga. „Zadovoljni smo odazivom posjetitelja koji su se okupljali kroz cijeli dan, tako da mislim da smo dobro pogodili i odabrali bendove, za svakoga ponešto” – rekao je Jenkač zahvalivši svima koji su se uključili u organizaciju ovogodišnjeg programa te svojim aktivnostima doprinijeli manifestaciji.

U nedjelju je održano i veliko natjecanje u gađanju glinenih golubova na streljani Krstičevo Lovačkog društva Grebengrad koje je okupilo velik broj posjetitelja, dok se za sve ljubitelje sporta na novomarofskom stadionu održala prava nogometna poslastica. U organizaciji Malonogometnog kluba Novi Marof i NK Novi Marof 36 nogometnih ekipa odmjerilo je snage u finalnom danu Ožujsko kupa, a najbolji su i nagrađeni. „Izražavam zadovoljstvo i s odazivom, ali i s vremenom koje nas je poslužilo i nadam se da su svi zadovoljni. Vjerujem da ćemo sa svim ovim aktivnostima narednih godina još bolje, još više i kvalitetnije nastaviti razvijati Antunovo v Marofu” – zaključio je gradonačelnik.

Istaknuvši zadovoljstvo što su svi programi bili puni voditeljica ureda Turističke zajednice Novog Marofa Renata Horvatić zahvalila je svim udrugama na odličnoj suradnji. „U sklopu projekta Nemirni umirovljenici kojeg provodi Pučko otvoreno učilište održana je produkciju koncerta, a dječji kutak s raznoraznim igrama u našem parku tijekom cijelog dana nam je jako lijepo živio. Imali smo i Folklorni festival s velikim brojem izvođača, a održan je i mali mimohod, tako da su građani na ulicama grada uživali u folklornom izričaju” – opisala je Horvatić najavivši kako će u ponedjeljak, na sam blagdan Sv. Antuna Padovanskog biti održana svečana procesija i sveta misa čime završava glavni dio događanja.

Folklorni festival ove je godine okupio preko 300 izvođača, a paralelno s njim u Kulturnom centru Ivan Rabuzin održana je i 18. Županijska smotra folklora Varaždinske županije. „Na ovom Folklornom festivalu Antunovo v Marofu, kojeg organizira naše društvo, ugostili smo doista niz društava, kako iz naše tako i iz susjednih zemalja i imali smo prilike vidjeti desetine i desetine različitih kultura, pjesama i plesova” – rekao je predsjednik KUD-a Marof Dragutin Košćak.

Zahvaljujući Udruzi Humščak na prekrasnom prostoru u hladu parka ispod Kulturnog centra po prvi je puta održan i Međunarodni festival poezije Poet fest in Marof est, pa su u sklopu ovogodišnje proslave Dana Grada oživjeli i neki novi prostori. „Prijavilo se 43 pjesnika i pjesnikinja iz cijele države i imamo sedmero glazbenika u gostima koji će začiniti ovu večer. Ovo nam je prvi put da sudjelujemo u proslavi Antunova v Marofu. Odaziv je više nego dobar, gotovo savršen” – kazala je Ružica Šafranec Kišur, voditeljica Udruge za književnost i kulturu Humščak iz Brezničkog Huma.

Bez obzira što je središnji dio proslave ovogodišnjeg Antunova v Marofu završio u nedjelju, brojna događanja nastavljaju se tijekom cijelog mjeseca, a velika proslava završava 25. lipnja s već tradicionalnom i svima dobro znanom biciklijadom Šic na bic.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općini Petrijanec četvrtu godinu zaredom petica iz transparentnosti proračuna

  Institut za javne financije predstavio je rezultate istraživanja proračunske transparentnosti županija, gradova i općina u razdoblju od studenog 2021. do travnja 2022, a Općina Petrijanec četvrtu godinu zaredom dobila je najveću ocjenu izvrstan (5). Proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive proračunske informacije. Na temelju njih građani se mogu angažirati i pokušati utjecati na efikasnost prikupljanja i trošenja proračunskih sredstava, odgovornost Vlade i vlasti lokalnih jedinica, kao i […]

  today30/06/2022 49

  0%